Meteor Press: trei cărți noi de economie și religie

Vă pezint astăzi pe scurt trei cărți noi de la Editura Meteor Press, de data aceasta pentru cititorii pasionați de economie și pentru cei interesați de domeniul religios.

Meteor Press

„De la mania lalelelor la bitcoin – evenimente majore pe piața mondială a mărfurilor” de Torsten Dennin

Profesorul de economie Torsten Dennin sintetizează excelent ultimele patru secole de istorie a piețelor financiare și de mărfuri, cu reperele lor importante. Cartea nu se concentrează doar asupra evenimentelor extreme, ci descrie în detaliu suișurile și coborâșurile de-a lungul timpului – speculații, câștiguri și pierderi care determină destine individuale –, rezumate cronologic în peste patruzeci de capitole, care fascinează ca un adevarat serial TV palpitant.

„Sfântul Nectarie din Eghina. Noi minuni și mărturii”

Iată ce spune preot dr. Valentin Fotescu despre acestă carte:

„După apariția mai multor volume despre Sfântul Nectarie, am primit pe adresa redacției un număr însemnat de noi mărturii. Multe dintre ele sunt legate de ajutorul primit de bolnavi în urma rugăciunilor către Sfântul Nectarie. Dar am primit și multe mărturii legate de alte tipuri de ajutor primit de oameni deznădăjduiți, de oameni fără loc de muncă, de oameni care voiau să își întemeieze o familie etc. Aceste mărturii ale celor care au trăit aceste minuni sunt o dovadă și o încurajare. Iisus Hristos ne-a îndemnat: „În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16, 33) Sfântul Nectarie a îndrăznit și a biruit.”

„Deschide-ți inima. Cale spre înduhovnicire” de Michel Evdokimov

Michel Evdokimov, fiul marelui teolog Paul Evdokimov, continuă opera tatălui său. Cartea de faţă este un ghid iniţiatic în acea spiritualitate a inimii care caracterizează tradiţia creştinismului răsăritean. Autorul ne prezintă poarta strâmtă şi calea îngustă „care duce la viaţă şi puţini sunt care o află”. (Matei 7:14) Ideea centrală a cărţii este Rugăciunea lui Iisus cunoscută ca Rugăciunea inimii. A te ruga neîncetat înseamnă a te linişti, a-ţi regăsi sinele ascuns, a dobândi astfel adevărata pocăinţă şi a putea vorbi cu Dumnezeu, renunţând la orice nu are legătură cu divinitatea.

Cărțile se găsesc pe site-ul editurii Meteor Press.

Share