Ansamblul Violoncellissimo încheie anul cu două concerte în Dubai

Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu, va încheia anul 2021 cu două concerte extraordinare susţinute la Expo 2020 Dubai, mai precis la Jubilee Stage pe 21 decembrie, de la ora 19.00 şi la Dubai Millennium Amphitheatre pe 23 decembrie, de la ora 23.00.

Ansamblul Violoncellissimo

Concertele Violoncellissimo vor fi adaptate în mod special perioadei sărbătorilor, programul „De la Barock la Rock” al ansamblului cuprinzând de această dată şi spectaculoase adaptări de colinde şi cântece de Crăciun, sub genericul Christmas Concert.

Pe data de 22 decembrie, la Pavilionul României vor avea loc microrecitaluri susţinute de: Ansamblul PlaCello (Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian), Iulian Ochescu – pian și Constantin Borodin – violoncel, Radu Sinaci – violoncel și Iulian Ochescu – pian şi Bogdan Postolache și Constantin Borodin – Duo Cello.

Şi în 2021, la fel ca în trecut, violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, au fost o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie care poartă numele Violoncellissimo şi poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violoncelişti. În această formulă flexibilă şi mereu surprinzătoare, familia extinsă Cazacu a cucerit scenele de la noi şi din afară cu apariţii notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Beijing, Washington, Paris şi nu numai, ajungând la sfârşitul acestui an la Expoziţia Mondială din Dubai.

Share