Festivalul Internațional George Enescu invită iubitorii muzicii clasice la audiția unuia dintre cele mai apreciate concerte ale ediției jubiliare pe site-ul www.festivalenescu.ro. Acest concert online oferit gratuit poate fi văzut până pe 2 ianuarie.
Veste bună pentru iubitorii de muzică: un concert – oferit de organizatorii Festivalului Enescu în mod gratuit – cu care să se delecteze în primele zile ale anului.
Concertul susținut de Orchestra Filarmonica della Scala, dirijată de Andrés Orozco-Estrada, la Festivalul Internațional George Enescu l-a avut ca solist pe celebrul violoncelist Daniel Müller-Schott. Concertul a avut loc pe 2 septembrie 2021, la Sala Palatului, în cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii, și s-a bucurat de aprecierea publicului.
Programul acestui concert online este dedicat compozitorilor Dvořák și Brahms: Concertul în si minor pentru Violoncel și Orchestră, op. 104 și Simfonia nr. 2 în re major op. 73. Înregistrarea concertului de la Festivalul Internațional George Enescu poate fi vizionată gratuit până pe 2 ianuarie 2022, accesând acest link: https://www.festivalenescu.ro/concert-filarmonica-della-scala/
Filarmonica della Scala este o orchestră independentă fondată de Claudio Abbado împreună cu muzicienii Operei La Scala în 1982 cu scopul principal de a dezvolta un repertoriu simfonic pentru a adăuga o dimensiune suplimentară marii tradiții a La Scala.
Orchestra a colaborat cu unii dintre cei mai mari dirijori ai vremii: Carlo Maria Giulini, Georges Prêtre, Lorin Maazel, Wolfgang Sawallisch, Zubin Mehta, Leonard Bernstein și mulți alții. Riccardo Muti a fost dirijor principal din 1987 până în 2005. Riccardo Chailly a fost numit dirijor principal în 2015. Filarmonica a susținut peste 800 de concerte în turneu în ultimii 30 de ani.
Pe lângă acest concert oferit online pe pagina oficială a Festivalului Enescu, pe canalul de YouTube al festivalului se poate urmări filmul „History Made with Love | 2021 George Enescu International Festival (O istorie din iubire)”, care prezintă culisele ediției jubiliare a acestui eveniment de prestigiu. De asemenea, documentarul conectează spectatorii atât cu emoțiile artiștilor așa cum se văd în spatele scenei, cât și cu o parte din gândirea strategică ce a permis organizarea evenimentului în condiții de pandemie.