SEISMOGRAF ’77, expoziție despre comunism la Veranda Mall

Muzeul Ororilor Comunismului în România vă invită la expoziția „SEISMOGRAF ’77 – Represiune și detenție politică 1977 – 1989”, găzduită de Veranda Mall până pe data de 8 februarie.

SEISMOGRAF '77

Deși numele v-ar putea duce cu gândul la cutremurul cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter, care a avut loc în România în 1977 și în care și-au pierdut viața 1570 de persoane, expoziția nu este despre acel cutremur.

SEISMOGRAF ’77 se referă la perioada ceaușistă cuprinsă între anii 1977 si 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune. Seismograful marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război personal cu regimul comunist, dar și al celor care au fost protejați de dictatură, ca actori principali sau secundari în aparatul de control de partid și de stat.

SEISMOGRAF ’77 are menirea de a explica, dar și de a pune întrebări. Instalația muzeală este una complexă, gândită să furnizeze un disconfort vizual.

Din momentul în care veți decide să urmăriți traseul Seismografului, veți descoperi un parcurs istoric care începe abrupt, într-o mulțime care părea mută în ianuarie 1977, și se încheie în larma vocilor acoperite de gloanțele Revoluției din Decembrie 1989.

Expoziția SEISMOGRAF ’77, organizată de Muzeul Ororilor Comunismului în România, este un instrument unic, creat cu scopul de a identifica replicile revoltei sociale înainte de marele cutremur al tranziției din decembrie 1989. Toate pasajele și vocile sunt construite în oglindă, într-un itinerariu care vă va trece prin traumă, reprimare, adaptare și rezistență socială.

Expoziția ocupă coridorul de la nivelul 0, după Info-point și este deschisă publicului în intervalul orar al mall-ului Veranda, 10:00 – 22:00, până pe 8 februarie 2022. Pentru accesul în oricare dintre spațiile din incintă, este necesar Certificatul Verde.

Share