Ziua UNATC, sărbătorită în ultima zi de ianuarie

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” sărbătorește 72 de ani de existență. Ziua UNATC se celebrează pe 31 ianuarie, de la ora 09:30, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național București.

Ziua UNATC

În contextul dificil al ultimilor ani, UNATC își propune să celebreze sub semnul lui „împreună”: studenți, profesori, alumni, invitați de marcă.

Ce evenimente vor avea loc de Ziua UNATC în 2022?

Sărbătoarea va debuta cu alocuțiunile rectorului UNATC, prof.univ.dr. Liviu Lucaci, președintelui senatului, prof.univ.dr. Doru Nițescu, decanului Facultății de Teatru, conf.univ.dr. George Ivașcu și decanului Facultății de Film, lect.univ.dr. Vlad Ioachimescu.

De Ziua UNATC va avea loc și un moment cu totul special: ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Ana Blandiana, personalitate culturală și totodată reper de atitudine morală și civică.

Programul aniversar va continua cu proiecția a două scurtmetraje studențești premiate național și internațional: „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, în regia Carinei Dașoveanu, recompensat cu premiul al treilea în secţiunea Cinéfondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes și primul film studențesc UNATC selectat la Sundance Film Festival 2022, și „Summer Planning”, în regia lui Alexandru Mironescu, câștigător al premiului Heart of Sarajevo la Festivalul de Film de la Sarajevo, ediția 2021.

Cele două proiecții vor fi urmate de acordarea Premiului „Ștefan Iordache” celui mai bun student de la specializarea Actorie.

Ziua UNATC va fi încheiată cu spectacolul coregrafic „Burnout” al anului al II-lea de la programul de Masterat, Departamentul de Actorie, în regia lui Arcadie Rusu.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București este atât o instituţie publică de învăţământ superior finanţată de stat, recunoscută pe plan internațional, cât și o veritabilă comunitate culturală și artistică.

Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, UNATC le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și în cel al filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

Accesul la evenimentele de la Ziua UNATC se va face începând cu ora 09:00 și va fi permis conform reglementărilor în vigoare.

Share