„Consimţământul. Noile reguli ale educaţiei sexuale”, ghid util pentru adolescenți

Editura ALL le pune la dispoziție adolescenților „Consimţământul. Noile reguli ale educaţiei sexuale”, ghidul contemporan care le va răspunde la cele mai importante întrebări despre întâlniri și relații, învățându-i cum să aibă grijă de sentimentele și de corpurile lor, astfel încât să se simtă mereu în siguranță.

Consimțământul

În „Consimţământul. Noile reguli ale educaţiei sexuale”, dr. Jennifer Lang vorbește pe un ton prietenos despre interacțiunile umane sănătoase și atinge fără ocolișuri subiecte delicate, dar esențiale, care țin de comunicare, anatomie și sexualitate.

Adolescenții vor descoperi semnificația consimțământului și vor putea recunoaște și când are cineva capacitatea de a și-l da. Vor învăța să ia decizii informate și să facă alegerile potrivite, care să le crească încrederea în ei înșiși.

Cartea cuprinde:

  • O imagine de ansamblu asupra sexualității, inclusiv ce este și cum se simte sexul, separând realitatea de fantezie;
  • O discuție despre relații, întâlniri și formele sub care apar în adolescență, inclusiv câteva dintre cele mai comune scenarii și metodele sănătoase de a le face față;
  • Modalități de comunicare și de înțelegere a consimțământului, cu sugestii concrete de exprimări eficiente;
  • O viziune completă asupra a ceea ce înseamnă siguranța în activitatea sexuală;
  • Informații-cheie despre trasarea limitelor și identificarea situațiilor de abuz sau agresiune sexuală.

Jennifer Lang este medic specialist în obstetrică-ginecologie și în ginecologie oncologică, mamă a trei copii și autoare de succes. Prin cărțile sale, își dorește să susțină importanța unui stil de viață sănătos, inclusiv din perspectiva unei relații armonioase cu corpul și cu cei din jur.

„Consimţământul este probabil cel mai important lucru care trebuie învăţat în cadrul educaţiei sexuale, fiind aprofundat pe parcursul cărţii de faţă. Fie că te identifici ca gen masculin, feminin, non-binar sau altceva, obţinerea consimțământului activ și entuziast din partea partenerului tău este cam singurul lucru legat de sex care reprezintă un aspect obligatoriu al oricărei interacţiuni. Absolut de fiecare dată. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, atât tu, cât și partenerul tău trebuie să aveți capacitatea de a vă da consimțământul”, spune dr. Jennifer Lang.

O altă sursă valoroasă de informații despre corp, sexualitate și relații recent publicată de Editura All este cartea „Educație sexuală. Ghidul fetelor”, care reunește peste 100 de răspunsuri sincere la (aproape toate) întrebările pe care și le pun fetele despre schimbările de la pubertate, despre identitatea de gen, despre întâlniri și sex.

Share