Buzău International Arts Festival se pregătește de a doua ediție

A doua ediție a Buzău International Arts Festival (BIAF) se va desfășura anul acesta între 20 august și 20 septembrie, anunță un prim comunicat al oragnizatorilor.

Buzău International Arts Festival

Buzău International Arts Festival, ediția 2022, le va aduce buzoienilor și nu numai concerte de excepție, spectacole de teatru și filme în premieră, precum și numeroasele evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

Caravana BIAF se va extinde și va ajunge nu doar în mai mult de 10 localități din județul Buzău, ci și la publicul din alte județe din regiune.

Evenimentul reunește și anul acesta edițiile cu numărul șapte ale Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ IFF și Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, iar apelul pentru înscrieri la BUZZ IFF va fi lansat în data de 18 februarie.

Buzău International Arts Festival – un festival al tuturor artelor

Prima ediție a Buzău International Arts Festival a constat într-o lună de întâlniri unice cu vedete din România și de talie internațională și în numeroase evenimente culturale – film, teatru, concerte, expoziții, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferințe și masterclass-uri.

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzău: vizita actorului Franco Nero, invitatul de onoare al festivalului, expoziția de artă plastică a artiștilor Nicu Covaci (Phoenix) și Valeriu Sepi, cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, un spectacol de teatru pentru copiii cu dizabilități și unul cu marionete gigant, lansări speciale de carte și multe altele.

BIAF 2021 a însemnat o premieră și din punctul de vedere al organizării – mai mult de 30 de zile de festival desfășurat nu doar în oraș, ci și în diverse spații din județ: Caravana BIAF a ajuns la Aluniș (Colți), Râmnicu Sărat și Berca, unde au avut loc weekend-uri de festival cu filme, spectacole de teatru și evenimente pentru copii, de care s-au bucurat mii de spectatori.

Ediția BIAF 2022 va reuni zeci de evenimente care vor avea loc, vreme de o lună, atât în aer liber, în parcuri, pe străzile orașului, precum și în săli și online, gândite pentru publicul de toate vârstele, inclusiv pentru copii, care vor avea din nou parte de evenimente dedicate lor.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociația CulturAll și Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și cu Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

Share