Live din Club Live: concert Trooper la Câmpina

Rockerii de la Trooper și-au început turneul de primăvară-vară vineri, pe 4 martie, cu un concert strașnic la Câmpina. Să vă zic cum a fost, ca să știți să vă luați bilete la următoarele!

Clubul Live din Câmpina este de multă vreme locul în care trooperii au măcar o cântare pe an, dacă nu mai multe.

Acum 20 de ani, când i-am cunoscut, unul dintre primele concerte în care i-am văzut a fost chiar în acest club. Îmi amintesc că învățasem pe de rost toate versurile pieselor de pe primul lor album, „Trooper I”, și că la concert eram așezată undeva spre spate, dar cu vedere directă spre vocalist – Coiot, pentru cine mai are nevoie de prezentări. El n-are cum să-și amintească, căci pe atunci nu ne știam personal, dar după ce m-a observat, ulterior mă privea tot mai mirat văzând că știu toate piesele cuvânt cu cuvânt. 🙂

De când cu pandemia de COVID-19 și cu împuținarea evenimentelor artistice, evident că și concertele Trooper au fost mai rare. Pe 4 martie, Coiot chiar s-a adresat publicului spunând ceva de genul că au mai cântat în Club Live în 2020, tot așa mai la început de an, pe post de vestitorii pandemiei, iar acum speră că au venit la final de pandemie, ca vestitori ai primăverii. 🙂 Și ce mai vestitori ai primăverii au fost!

Trooper la Câmpina, concert nostalgic „Trooper I”

Trooperii au declanșat nebunie în public încă de la prima piesă, „Rădăcini de dor”, acea capodoperă metalo-folclorică de 18 minute, pe care, așa extinsă cum e, nu te mai saturi să o asculți. Publicul Trooper din Câmpina oricum e în formă de fiecare dată, iar oamenii din trupă sunt mereu entuziasmați să cânte, indiferent că se află într-un club, într-o sală de concerte sau pe un stadion.

Vineri seara a fost așa, ca o renaștere, atât pentru trupă, care nu mai urcase pe o scenă de o jumătate de an, cât și pentru fani, care simțeau nevoia acută să-i audă și să-i vadă – de altfel, concertul a fost sold out.

Infuzia de rock a energizat pe toată lumea de la un capăt la altul, artiști și public, tineri și mai puțin tineri, mai ales că playlist-ul serii a conținut și piese de pe albumele ultimilor ani, dar și multe de la începuturi, pentru că în 2022, cum ziceam, se fac 20 de ani de la apariția „Trooper I”.

Rândurile de tineri din fața scenei mi-au plăcut tare mult, au cântat din toate puterile, au țopăit, și-au zbuciumat pletele, au trăit la maximum concertul.

Deși, cum a remarcat și Coiotul, nu prea știau versurile de la vechituri gen „Totul e fals”, „Strigăt” sau „Încă o luptă”, i-am auzit cântând cu nădejde vers cu vers la „Destin”, „Două roți”, „Liceul Cimitir”, „Solii turci”, „Trec anii” și chiar și la coverul după Tudor Gheorghe, „Maturizare”, de care păreau încântați în mod deosebit. Zici că avuseseră temă la școală să învețe versurile și să le cânte cât mai corect! 🙂 A, și „Tari ca munții” le-a pus la încercare vocile, deși e tot una dintre piesele vechi, dar fiind cântată în majoritatea concertelor, o știe tot fanul de la 8 la 80 de ani.

Noi ăștia la a doua tinerețe, care îi știm de când lumea și avem o viziune mai amplă asupra tuturor albumelor, ne-am bucurat tare mult să auzim live și piesele de pe „Trooper I”, eu una m-am simțit la un moment dat ca și cum aș fi fost smulsă din prezent și teleportată direct în 2002. Parcă eram din nou studentă, la primul concert Trooper, când habar nu aveam – și probabil nici ei! – cât de departe vor ajunge oamenii ăștia fenomenali și muzica lor.

Pe scurt, vineri seara în Club Live am avut puțin peste o oră și jumătate (că atât au permis regulile pandemice) de muzică și atmosferă Trooper, de care mie mi-e dor mereu și ale căror concerte le aștept mereu cu nerăbdare.

Unde mai cântă Trooper în perioada următoare?

Dacă nu ați fost niciodată la un concert Trooper, dar iubiți muzica bună și vă plac artiștii care știu să comunice excepțional cu fanii, alegeți-vă unele dintre următoarele orașe și date unde încă mai sunt bilete pentru a-i vedea live pe rockerii cei tari ca munții:

Concert Trooper

Dacă urmăriți pagina de Facebook Trooper România o să fiți la curent cu toate noutățile care mai apar. Iar dacă ați mai fost la concertele lor, știu că nu mai e nevoie să vă îndemn eu la ceva. 🙂

Share