Expoziție caritabilă pentru pace la Celula de Artă

Galeria neconvențională Celula de Artă și Carol 53 găzduiesc, între 12 martie și 2 aprilie, o expoziție caritabilă: „Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War”. Peste 65 de artiști români și ucraineni militează pentru pace, iau atitudine împotriva războiului din Ucraina, împotriva războiului, împotriva tuturor armelor de ucidere și a orgoliului firii omenești care naște războaie.

expoziție caritabilă

„Situațiile de criză generează reacții de criză, cu sufletul la gură. Artiștii, asemeni unui turnesol, reacționează la lume, revelează tarele societății, privesc direct în ochi mediul, locul și schimbările din societate, nedreptatea, nimicirea. Un război este o situație de criză, criză majoră, uriașă, criză umanitară, de grup, personală, în sânul societății, deseori acum, poate deveni europeană și (nu) în ultimul rând planetară. Artiștii nu au arme, „războiul” lor se duce în cadrul artelor cu instrumente specifice creației. Lupta nu se face cu buzduganul, bazooka sau bomba atomică în mână sau la capătul butonului, ci prin mijloacele artei și atitudinii implicate în cetate”, spune artista Raluca Ilaria Demetrescu, co-organizator al expoziției.

Expoziția caritabilă „Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War” poate fi vizitată până pe 2 aprilie la Celula de Artă din bd. Carol, nr. 53, București.

Cu o prezență de aproximativ 4 ani (2017 – 2021) pe scena artei din București, Celula de Artă a susținut circa 70 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului. Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

Share