Se deschid două expoziții corelate cu filmul „Experimentul Pitești”

Vernisajul a două expoziții inspirate de „Experimentul Pitești” va avea loc sâmbătă, 19 martie, de la ora 18.00, în Foaierul MEDIA al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București.

Una dintre expoziții este foto-documentară, dedicată realizării lungmetrajului EXPERIMENTUL PITEȘTI, semnat de regizoarea Victoria Baltag, a cărui avanpremieră a avut loc recent în Sala „Ion Caramitru” a TNB. Este expusă o selecție 250 de fotografii dintre cele peste 6000 care documentează un deceniu de muncă depusă pentru realizarea filmul artistic independent despre „Experimentul Pitești”, început în 2011 prin eforturile regizoarei Victoria Baltag și realizat prin munca voluntară a peste 600 de oameni. Fotografiile sunt expuse în Foaierul Media al TNB – aripa Intercontinental.

A doua expoziție este de pictură, inspirată tot de „Experimentul Pitești”. Sunt expuse în premieră trei lucrări ale lui Fag Negrescu (deținut în închisoarea din Pitești, între 1949-1951), precum și lucrări ale altor șase artiști plastici contemporani inspirați de subiect: Dorin Apreutesei, Miron Geanina, Irina Doana, Adrian Sia Saba, Ionuț Constantin, Nora Cupcencu. Lucrările de pictură sunt expuse în Foaierul Media al TNB – aripa Tudor Arghezi.

Curator: Mimi Necula (TVR)

Regizarea Victoria Baltag intenționează să organizeze, pe parcursul întregului an 2022, mai multe evenimente cultural-educative corelate cu filmul de lungmetraj „Experimentul Pitești” și cu tema acestuia.

Share