Volumul „Oamenii lui Putin”, în chioșcuri din 23 martie

Bestseller-ul „Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul”, de Catherine Belton, tradus la Editura Litera, va ajunge la toate chioșcurile de presă din țară pe 23 martie.

Volumul „Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată de către presa de specialitate una dintre cele mai comprehensive și mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemului instaurat la Kremlin.

Autoarea, jurnalistă de investigații și fostă corespondentă la Moscova, dezvăluie povestea nespusă a ascensiunii lui Putin și a acoliților lui, foști membri KGB. Pătrunzând adânc în mecanismele Kremlinului lui Putin, Belton are acces la jucători-cheie din interior pentru a dezvălui cum Putin a înlocuit afaceriștii independenți din epoca Elțîn cu noua generație de oligarhi loiali, care în schimb au distrus economia și sistemul juridic al Rusiei și au extins influența Kremlinului în SUA și în Europa.

Rezultatul este o expunere teribilă și revelatoare a revanșei KGB-ului – o poveste care începe în ceața prăbușirii URSS, când rețelele de agenți au reușit să sustragă miliarde de dolari din întreprinderile de stat și să-și mute prada în Occident. Putin și aliații lui și-au finalizat mai apoi planul, reafirmând puterea Rusiei în timp ce preluau controlul asupra economiei, suprimând vocile independente și lansând operațiuni de influență sub acoperire în străinătate.

Catherine Belton locuiește în Londra și este corespondentă Reuters, specializată în jurnalism de investigație. În perioada 2007-2013 a fost corespondentă la Moscova pentru Financial Times, iar în 2016 – corespondentă pe probleme juridice a publicației. A scris anterior materiale despre Rusia pentru Moscow Times și Business Week. În 2009 s-a aflat pe lista scurtă pentru premiul acordat celei mai bune jurnaliste a anului pe probleme de afaceri, cu ocazia British Press Awards.

Share