IPIFF se vede în luna mai la Cinema Muzeul Țăranului

Cea de-a XVI-a ediție IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți va avea loc în perioada 5-7 mai 2022 la Cinema Muzeul Țăranului. Gala de premiere, cu invitați speciali, se va desfășura pe 8 mai, la Teatrul Odeon, anunță organizatorii.

IPIFF

Perioada de înscrieri early bird s-a încheiat la final de februarie și a adunat 100 de filme din 25 de țări. Cea de-a doua etapă este activă până pe 20 martie. Așadar, dacă ești producător sau realizator de filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație) și filme TV, completează formularul de pe platforma Film Freeway. Valoarea totală a premiilor acestei ediții este de peste 6000 de euro. Trofeul IPIFF este realizat după o schiță a actorului, caricaturistului și scriitorului Horațiu Mălăele.

„Vrem să creștem vizibilitatea creatorilor de film independent și să le oferim un loc în care producțiile lor să poată fi vizionate, apreciate, premiate. Pasiunea lor pentru film nu cunoaște limite, depășește orice obstacol și merită aprecierea noastră. Festivalul nostru exact asta face. Premiază anual cele mai bune producții independente și oferă un prilej de bucurie pentru toți pasionații de cinema”, spune Toma Enache, directorul IPIFF.

Competiția organizată de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) se adresează producțiilor realizate în intervalul 1 ianuarie 2020 – 30 ianuarie 2022, create fără sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (excepție făcând categoria Cel mai bun producător al anului la care se pot înscrie toate filmele românești indiferent de forma de finanțare), dar și celor din cadrul școlilor de film din România.

IPIFF are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte. Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook IPIFF.

Share