Filarmonica „George Enescu” propune o seară italiană

Orchestra simfonică de la Filarmonica „George Enescu”, condusă de dirijorul Lorenzo Tazzieri, prezintă publicului un program cu lucrări celebre din repertoriul italian, joi, 24 și vineri, 25 martie 2022, ora 19.00.

Filarmonica „George Enescu”

În prima parte a programului prezentat în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură, Associazione Internazionale Delle Culture Unite (A.I.C.U.) și Festivalul Perosi 150 vor fi interpretate „Cvartetul nr. 2 pentru orchestră de coarde”, p. I de Lorenzo Perosi (1872 – 1956), compozitor italian de muzică sacră de la a cărui naștere se împlinesc 150 de ani, și „Concertul în si bemol major pentru violoncel şi orchestră, G. 482” de Luigi Boccherini, cu violoncelistul Anton Niculescu în ipostaza solistică.

În partea a doua, vor fi prezentate uvertura operei Forţa destinului, aria „La vita é inferno all’infelice… O tu che in seno agli angeli” din opera Forţa destinului, aria „Pace, pace, mio Dio” din opera Forţa destinului de Giuseppe Verdi, intermezzo din opera Manon Lescaut, finalul actului I din opera Boema, finalul actului I din opera Madama Butterfly de Giacomo Puccini.

Soliști vor fi soprana Marta Mari și tenorul Alessandro Fantoni, invitați din Italia pe scena Ateneului Român.

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110 lei;
Categoria II: 100 lei.

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12.00 – 19.00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.
Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii.

Share