„Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie”, un film plin de sensibilitate în sprijinul copiilor bolnavi

Filmul caritabil „Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie” va avea premiera în cinematografe pe 25 martie. Deocamdată, am fost la avanpremiera de gală pe 22 martie, la Cineplexx, unde, într-o sală plină, alături de echipa filmului, am văzut această peliculă înduioșătoare, pe care v-o recomand cu drag.

Copacul dorințelor

Sala Epika de la Cineplexx Băneasa a găzduit marți seara avanpremiera filmului fantasy de familie „Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie”, în regia lui Andrei Huțuleac. După ultimii ani plini de restricții inclusiv în ceea ce privește numărul spectatorilor din cinematografe, de data aceasta, sala a fost plină, la proiecție fiind prezenți inclusiv cei din echipa filmului.

Așadar, nu a fost o simplă vizionare, ci o celebrare plină de emoție a muncii actorilor, producătorilor și a tuturor celorlalte persoane care au pus umărul la realizarea acestui film. De multe ori, de ce să nu recunoaștem, noi ce din sală uităm cât de multă muncă stă în spatele unui film pe care îl vedem într-o oră și jumătate-două, și cât de lungă este lista celor implicați.

De ce am spus că evenimentul a fost plin de emoție? Deoarece „Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie” este un film caritabil, realizat în sprijinul HOSPICE Casa Speranței, centru de îngrijire paliativă pentru persoanele cu boli incurabile, cea mai mare fundație din România care oferă gratuit servicii specializate de acest tip (serviciile gratuite sunt posibile datorită donațiilor).

„Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie”, un reminder că e timpul să trăim, pentru că suntem trecători

Mara (interpretată de Maya Noelle Prediger) este o fetiță de 12 ani, bolnavă în stadiu terminal. Operată de rabdomiosarcom (un tip de cancer rar, care afectează în general copiii) și fără perspective de vindecare, Mara este dusă, la sugestia medicului, la centrul HOSPICE Casa Speranței. Bunicul ei (Teodor Corban), care o crește singur de când mama fetiței (Ioana Anastasia Anton) a dispărut fulgerător într-un accident de mașină, se străduiește să îi facă mai plăcute ultimele zile, citindu-i din Ion Creangă – „Amintiri din copilărie” – așa cum făcea mama ei când Mara era mai mică.

La centru, unde își petrece timpul alături de alți copii bolnavi și este îngrijită cu dragoste, există în interior un copac al dorințelor, unde cei mici pot pune bilețele cu cea mai mare dorință a lor. Iar în curte există un alt copac, magic, care, atunci când este atins, îl poartă pe copilul respectiv prin povestea lui favorită. Și dacă micuțul reușește să ajute personajele aflate la ananghie, i se îndeplinește dorința lipită pe copacul din interior. 🙂

Cum Mara este fan „Amintiri din copilărie”, se va trezi purtată prin universul humuleștean alături de Nică a lui Ștefan a Petrei, încercând să-l ajute să scape de furia mamei, a mătușii și a unor negustori malefici.

Poveștile iau forma oamenilor care le ascultă. Așa cum oamenii iau forma poveștilor pe care le aud.

Deși bolnavă și tot mai slăbită în viața reală, Mara nu dorește să fie compătimită și lumea să o privească ciudat, ci să trăiască din plin atât cât mai are de trăit, să râdă și să se distreze. Ce-i drept, are noroc și cu un grădinar foarte special (Matei Dima), cu relații… sus-puse, care e gata să o ajute în acest demers. 🙂

De ce să mergeți să vedeți „Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie”?

Pentru că este un film plin de candoare și de speranță, care trezește și zâmbete, și care poate fi văzut cu toată familia. Dar și pentru că banii adunați din vânzarea biletelor vor fi donați către HOSPICE Casa Speranței.

Cum spuneam, serviciile gratuite oferite de centru sunt posibile datorită sprijinului oferit prin donații, iar acestea se pot face și pe alte căi enumerate pe site-ul fundației (de exemplu, se pot dona pe site diverse sume care acoperă costuri precum o masă pentru un pacient sau necesarul de medicamente pe o zi, ori se poate trimite un sms la 8864 cu textul TIMP, ori se poate redirecționa 3.5% din impozit etc.). Nu mai puțin important, pentru cei care vor să-și ofere timpul lor, pe site sunt și detalii despre cum poți deveni voluntar.

La Cineplexx Băneasa, unde am fost eu, „Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie” rulează de azi încolo, primele protecții fiind la 16.15 și 20.15.

Share