„Orașul pierdut”: aventură, regăsire, lipitori

Vine weekendul și nu știți ce să mai alegeți spre vizionare în cinematografe? Îndreptați-vă cu încredere spre „Orașul pierdut” („The Lost City”), dacă aveți chef de o comedioară care să vă descrețească frunțile și să vă prilejuiască reîntâlnirea cu trei actori unul și unul!

Orașul pierdut
Sursă foto: pagina de Facebook Cineplexx Băneasa

 

Am fost aseară la Cineplexx Băneasa, un loc în care am văzut multe filme de-a lungul timpului și unde revin de fiecare dată cu drag pentru sălile frumoase, atmosfera plăcută (și, recunosc, și pentru popcornul delicios!). Am văzut cu această ocazie comedia de aventură „Orașul pierdut” („The Lost City”), în regia lui Aaron Nee și Adam Nee, pe care țineam morțiș s-o vizionez datorită în special distribuției: Sandra Bullock, pe care o ador, alături de Brad Pitt și Channing Tatum.

Despre ce este vorba în „Orașul pierdut”?

Loretta Sage (Sandra Bullock), o scriitoare de succes, retrasă din viața socială după moartea soțului, își încheie ceea ce decide ea că este ultimul roman al seriei de aventuri istorice dar erotice, avându-i drept personaje pe dr. Lovemore și Dash.

În seara lansării, după ce reușește să strice evenimentul la care era prezent și modelul de pe coperta cărților ei, Alan (Channing Tatum), pe care toată lumea îl știe drept Dash, Loretta se trezește răpită de Abigail (Daniel Radcliffe), fiul unui mogul care se pare că și-a botezat toți băieții cu nume unisex (despre care toată lumea știe că sunt, de fapt, nume de fete). 🙂 Individul a răpit-o pentru expertiza ei în traduceri din limbi moarte, pentru a-l ajuta să găsească o presupusă comoară pe o insulă.

Întru salvarea scriitoarei pornesc Alan și instructorul său de la un reatreat având ca temă descoperirea sinelui, pe care îl cheamă Jack Trainer (Brad Pitt) și care știe nu doar să citeze din înțelepți, ci și să altoiască inamicii ca nimeni altul.

Operațiunea de salvare nu decurge întocmai ca la carte, așa că Loretta și Alan se vor pomeni singuri în junglă, având pe urmele lor o armată de acoliți ai lui Abigail, gata să le facă felul. Mai ales că Loretta s-a gândit să îi fure fiului de mogul textul pe care acesta îl voia tradus pentru a găsi comoara…

De ce să mergeți la „The Lost City”?

Pentru că este un film de comedie și acțiune, dar care vorbește și despre spulberarea unor prejudecăți, depășirea traumelor și revenirea la viață.

Așa cum vă spuneam la început, o să vă destindeți cu această poveste de aventură (cum nu prea se trăiesc în realitate, dar în filme sunt super simpatice), ba la câteva faze n-o să aveți cum să nu râdeți. Ați observat în trailer niște lipitori pe spatele lui Channing Tatum? Ce să zic… nu vor fi doar pe spate. 😁 Probabil cea mai amuzantă scenă a filmului. Nu spun mai multe. Poate ați văzut și o scenă de dans? Foarte frumos construită, mi-a plăcut extrem.

De Channing știam că e talentat la dans – mai țineți minte „Magic Mike” ?-, de Sandra nu știu dacă știam, dar mi-a plăcut ce le-a ieșit. Probabil cei doi actori au început să danseze împreună pe holurile școlii (oricum, acolo s-au împrietenit) unde au fost chemați împreună în biroul directorului, după ce fiicele lor s-au bătut în repetate rânduri. 😂

Revenind la personaje, mi-au plăcut și doamna scriitoare, pentru cultura ei generală, dar și pentru iubirea față de diversele tipuri de brânză, mi-a plăcut și Alan, căci nu poți să nu zâmbești îngăduitor când îl vezi cum se dă peste cap să o impresioneze pe Loretta, deși săracul nu e prea mobilat la mansardă, și mi-a plăcut și Jack, căci, serios, în ce rol să nu-ți placă Brad Pitt? Nu există așa ceva! 😀

Programul de la Cineplexx Băneasa poate fi găsit cu un click AICI.

Printre titlurile care mai rulează în această perioadă și pe care vi le recomand cu drag se numără și „Belfast”, unul dintre cele mai strălucite filme pe care le-am văzut anul acesta și „Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie”, un film caritabil în sprijinul centrului de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranței.

Share