„M-ai trădat” – Lisa Jackson

„M-ai trădat”, ultima parte a trilogiei Familia Cahill de Lisa Jackson, a apărut la Editura Meteor Press. De data aceasta, accentul cade pe James, fratele vitreg al lui Cissy.

M-ai trădat

Familia Cahill a epatat mereu nu doar cu bogăția imensă, ci și cu faptul că membrii ei nu duceau lipsă de excentricitate, aventuri extraconjugale, copii din flori și… crime. Strâns legat de destinul familiei Cahill a fost mereu cel al familiei Amhurst. După ce în „Dacă ar fi știut”, primul volum al trilogiei, acțiunea i-a avut în centru pe Marla Amhurst Cahill și Alex Cahill, iar „Aproape moartă” a avut-o ca personaj principal pe Cissy, fiica celor doi, „M-ai trădat” se axează pe câteva zile cumplite din viața lui James, fratele vitreg mai mic al lui Cissy, acum bărbat în toată firea.

„M-ai trădat” se înscrie în linia trilogiei în ceea ce privește stilul alert al scriiturii, partea de investigații polițiste și preferința pentru situații sentimental-erotice complicate, ca în telenovele. Da, din nou acest cuvânt pe care l-am folosit și când am discutat despre celelalte romane ale seriei. Repet și pentru această carte, partea de anchetă mi-a plăcut, partea telenovelistică, nu, căci nu e genul de lectură care să-mi trezească interesul. Însă știu că există un public larg pentru acest tip de romane, căruia i le recomand cu încredere.

„M-ai trădat”, deci o să plătești, nu-i așa?

James este un om de afaceri de succes, amator de relații intense cu femeile, pe care le schimbă destul de des. Partenerele lui, care îl vor nu doar pentru că e un bărbat chipeș, ci și pentru că învârte banii cu lopata, nu sunt încântate de graba lui de a le părăsi și de a trece la următoarea cucerire, mai ales că unele au planuri complexe de a-l prinde în mreje.

Când se trezește amnezic pe un pat de spital, și cu răni grave, James înțelege că de data asta pasiunea lui pentru sexul frumos a devenit periculoasă. Cu atât mai mult cu cât poliția îl anunță că partenera lui actuală, Megan, a dispărut, iar sora ei, Rebecca (cu care James avusese o relație mai demult), îl acuză că el i-ar fi făcut rău. În plus, pe capul lui James vine și Sophia, una dintre angajatele lui, cu care, ia ghiciți, da, se pare că avea de asemenea o relație.

James vrea să afle adevărul din spatele amneziei și a dispariției lui Megan, dar în jurul lui încep să moară și alte femei, toate având cumva legătură cu el. Este James cel care le face rău? Sau poate că are un complice? Poate că Megan, care avea un temperament vulcanic, și-a înscenat dispariția deoarece aflase că el are pe altcineva? Ori în spatele crimelor stau alte persoane și alte interese? Și polițiștii, și James, și Rebecca sunt în căutarea răspunsurilor, care nu sunt deloc așa de simple pe cât ar putea să pară.

Inițial, el crezuse că dispariția lui Megan fusese o farsă, o cale prin care femeia să poată reveni la el. Îi putea auzi vocea acum de parcă ar fi fost în aceeași cameră.
Vezi cum e viața dacă am plecat? Nu-i prea grozav, este? Dar dacă aș fi moartă? Cum te-ai simți atunci?
Moartă.
Cuvântul cu care nu dorise să se confrunte părea că atârnă în aer.

Personajul care mi-a plăcut cel mai mult nu a fost nici James și nici vreuna dintre femeile care gravitau în jurul lui, ci detectivul Rivers. Dedicat meseriei și decis să afle cine tulbură liniștea orășelui Riggs Crossing cu aceste fapte abominabile, Rivers mai are un talent de care nu știe nimeni: are viziuni. În ce condiții are aceste viziuni (nu, omul nu e pe ciuperci halucinogene sau alte stimulente) și cum îl ajută în meseria lui o să aflați citind thriller-ul „M-ai trădat”. 🙂

Iar ca să descoperiți vinovatul sau vinovații înainte de final, și ca să aflați cine pe cine a trădat, fiți atenți la desfășurarea acțiunii, pentru că autoarea lasă indicii pe parcurs. Mă rog, unele o să vă inducă în eroare, dar vedeți voi care sunt reale și care nu. 🙂

Romanul „M-ai trădat” poate fi găsit pe site-ul editurii Meteor Press, la preț redus.

Share