„Morbius” s-a lansat în cinematografe pe 1 aprilie – nu este o glumă!

Mult-așteptata producție de aventură horror „Morbius” s-a lansat în cinematografele din toată țara vineri, 1 aprilie 2022, spre încântarea fanilor Marvel de toate vârstele.

Morbius

Grav bolnav, Dr. Michael Morbius (Jared Leto) încearcă să creeze un leac care să-i salveze viața lui și pe a altora care suferă de aceeași afecțiune incurabilă. Antidotul ar fi moștenirea lui pentru omenire. Experimentând la limita eticii medicale, își inoculează ADN-ul unui liliac vampir – singurul mamifer care trăieşte doar cu sânge, dar testele iau o turnură neașteptată.

„Tratamentul” nu doar că îl vindecă, dar îi și dă puteri supra-umane și anume o super-agilitate, plus abilitățile de ecolocaţie ale liliacului: de a percepe unde se află obiectele în spaţiu după cum se propagă sunetele. Curând, descoperă că leacul vine cu un blestem: un vampir se dezlănțuie din rărunchi și își cere tributul în sânge, iar Michael nu știe cum și dacă îl poate stăpâni.

Victimă și agresor în egală măsură, erou și anti-erou, Morbius trebuie să-și redescopere limitele și să-și înfrâneze pornirile monstruoase pentru a salva lumea… de el însuși.

Pentru a intra în pielea personajului, actorul premiat cu Oscar Jared Leto trece printr-o adevărată transformare și reușește, ca de obicei, o interpretare memorabilă. Inspirat de benzile desenate care au făcut istorie, thrillerul SF „Morbius” oferă o poveste unică, un regal de efecte speciale și cascadorii. Erou sau anti-erou? Monstru, vampir sau liliac? Salvator sau demon? Niciuna sau toate la un loc.

Produs de MARVEL în asociere cu Columbia Pictures, filmul realizat de Avi Arad (care are un vast palmares în lumea Marvel), alături de Matt Tolmach şi Lucas Foster, este regizat de către Daniel Espinosa, pornind de la scenariul şi povestea pentru ecranizare semnate de Matt Sazama și Burk Sharpless, pe baza benzilor desenate MARVEL.

Cu o durată de 104 minute, producția Marvel Entertainment se adresează audienței generale și este distribuit în România de InterComFilm Distribution. „Morbius” rulează pe marile ecrane în formatele 2D subtitrat, IMAX 2D subtitrat, 2D Dolby Atmos subtitrat, 4DX subtitrat în limba română, 2D dublat în maghiară.

Share