Celula de Artă: expozițiile lunii aprilie

Luna aprilie aduce în micuța galerie neconvențională Celula de Artă, din B-dul Carol nr. 53, două expoziții care explorează forme diferite de autoportret – perspectiva spre interiorul organic, prin culorile care capătă volum, din „Firul vieții”, a Aureliei Chiru și cea exterioară, alienată, detașată din „Ghosts of my dreams”, a lui Alexandru Răduță.

Celula de Artă

Până pe 23 aprilie, Aurelia Chiru expune în Celula de Artă o serie de lucrări care fac parte din proiectul personal demarat în 2018, „Autoportret organic”, care s-a dezvoltat din stilul figurativ ca o nevoie de a ieși din bidimensional. Ca urmare a experimentării cu acrilic prin crearea de forme sculpturale, volumetrice, artista a ajuns să se folosească de obiect, film, instalație și performance pentru a putea transmite ceea ce își propune.

Aurelia Chiru este din București și a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, licență și master, secția Pictură, promoția 2020-2021.

De pe 23 aprilie până pe 7 mai se va putea vedea expoziția artistului Alexandru Răduță, „Ghosts of my dreams”, care propune o expresie a stării de alienare ce înglobează, de altfel, întreaga sa operă. Alexandru-Ștefan Răduță este un artist vizual stabilit în București. Opera sa se învârte în jurul tematicii alienării, având ca medii de exprimare pictura, colajul, arta digitală, desenul și linogravura.

De asemenea, până pe 18 aprilie, „Art Machine”, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz, cu susținerea Celula de Artă și Carol 53 care au derulat în luna martie expoziția colectivă „Bombe și Oameni. Artiști uniți împotriva războiului”, pune la dispoziția publicului lucrări originale de la 16 artiști ucraineni. Acestea pot fi achiziționate de la automatul amplasat în București, în Cărturești Parklake, iar încasările sunt direcționate integral pentru sprijinirea familiilor vulnerabile din Ucraina, pentru care Celula de Artă și Carol 53 strâng și expediază donații.

Noutățile din Celula de Artă le puteți afla pe paginile de Facebook și pe Instagram.

Share