„Exodul” deschide stagiunea outdoor a Teatrului Masca

Teatrul Masca deschide Stagiunea Outdoor 2022 sâmbătă, 30 aprilie, cu premiera spectacolului „Exodul”, urmată a doua zi de o altă premieră: „O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești)”.

Exodul

„Exodul”, un spectacol contemporan

Spectacolul „Exodul” se joacă în cadrul proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022” și este oferit gratuit publicului. Va avea două reprezentații pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie, de la ora 18:00 și de la ora 20:00.

Exodul e un spectacol despre acum și aici. Sau despre refugiați și despre noi. Despre cei nevoiți să plece de Acasă în pribegie și despre noi care încercăm să le fim Acasă pentru o vreme.
Exodul este însă și despre Artiști și Refugiați. Despre ce simte un Artist pus față în față cu drama colectivă a unui popor: a celui ucrainean sau a celui sirian sau… sau… din păcate sau-ul pare a nu avea sfârșit…
Exodul nu este numai despre un steag pus pe o clădire, despre a trimite un camion de conserve sau de făină, nu numai despre a-ți deschide Casa pentru niște necunoscuți sub vremuri, ci despre a-ți deschide Sufletul.
Exodul este despre Empatie, despre Prietenie, despre Solidaritate, despre Emoție.
Exodul este despre Lacrimi și Zâmbete.
Exodul este răspunsul nostru ferm ca Artiști la Nebunia celor care conduc Lumea.”
(Anca Florea, manager Teatrul Masca)

Spectacolul „Exodul” este realizat după un concept de Anca Florea, iar scenariul și regia sunt semnate de Mihai Mălaimare. Scenografia aparține Ancăi Albani, iar muzica lui Răzvan Alexandru Diaconu.

Distribuție „Exodul”:

Moașa – Anamaria Pîslaru
Prietena ei dintotdeauna – Laura Dumitrașcu
Femeia cu landoul – Alina Crăiță
Pictorița – Dora Iftode
Bătrânul domn, bolnav de astm – Sorin Dinculescu
Sinucigașul – Valentin Mihalache
Soția sa – Cristina Panait
Tânărul îndrăgostit – Mario Valdelvira
Tânăra îndrăgostită – Daciana Voinescu
Tânăra însărcinată – Bianca Temneanu
Soțul ei – Petru Marginean
Un copil – Delia Tărcăoanu

„O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești)”, teatru documentar

A doua premieră a stagiunii outdoor de la Teatrul Masca este „O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești)”, care se se juca duminică, 1 mai, de la ora 20.00. Spectacolul se va juca pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie, în cadrul proiectului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022”, participarea spectatorilor fiind gratuită.

„O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești)” este un spectacol de teatru documentar despre un fapt din istoria recentă a României, dezvăluind agresiunea barbară a Prostiei fudule ajunse vremelnic în fruntea Țării împotriva valorilor profunde ale neamului românesc.

Bazat pe documente din epocă și pe memoriile celor implicați în derularea evenimentelor, spectacolul aduce în fața publicului contemporan istoria tragică și inutilă a distrugerii celei mai mari mănăstiri ortodoxe din Europa de Sud-Est, întâmplată în ultimii ani ai regimului comunist.

Un spectacol de Mihai Mălaimare, scenografia Anca Albani și muzica Răzvan Alexandru Diaconu.

Distribuție „O crimă perfectă”:

Arhitectul – Sorin Dinculescu
Henriette Delavrancea Gibory – Anamaria Pîslaru
Tânăra – Bianca Temneanu
Tânărul – Petru Marginean
Maica Domnului – Dora Iftode
Arhanghelul Haniel – Alina Crăiță
Arhanghelul Uriel – Laura Dumitrașcu
Arhanghelul Azrael – Cristina Panait
Arhanghelul Ramiel – Daciana Voinescu
Îngerul păzitor Eyael – Delia Tărcăoanu
Arhanghelul Metatron – Valentin Mihalache
Arhanghelul Mihail – Mario Valdelvira

Share