Scarlet Aura, un val de metale acustice în Club Touché Băicoi

A trecut deja mai bine de o lună de la ultimul concert despre care v-am povestit, așa că era vremea să ies din peșteră și să mă pierd din nou pe tărâmul muzicii. Am ales în acest scop concertul Scarlet Aura din Club Touché Băicoi și tare bine am ales! 🙂

Scarlet Aura

Scarlet Aura este o trupă de rock din București, care, din 2014 încoace, scoate album după album și cântă nu doar pe scenele patriei, ci și pe cele din Europa sau de pe alte continente, pe care le împarte cu artiști de mare calibru. Dacă vă mirați, nu aveți de ce: mergeți pe canalul de YouTube Scarlet Aura, ascultați două-trei piese și o să înțelegeți. Nu știu ce o să vă placă mai mult și mai mult, vă spun ce-mi place mie: vocea Aurei. 😊

Pe Aura am văzut-o și auzit-o live prima dată undeva prin 2011, când trupa în care se afla atunci, Stillborn, a cântat în deschidere la Bon Jovi. Tot pe atunci sau poate în 2012, nu mai rețin, am văzut-o într-o seară înainte de un concert Trooper, cred că în The Silver Church, tot cu Stillborn. Ea n-are de unde să-și amintească, dar după concert am întâlnit-o prin sală, am făcut o poză împreună și i-am spus, cum i-am spus și aseară: „Ai o voceee… i se duce omului direct în suflet!”

În afară de vocea tulburătoare, Aura are și o prezență scenică spectaculoasă, este energie pură, foc și metal. Indiferent în ce stare ai venit la concert, după ce o asculți 10 minute, deja te conectezi la înflăcărarea ei și te scufunzi în muzica excelentă a trupei. Pe 29 aprilie am văzut-o pentru prima oară în formula Scarlet Aura, în Club Touché din Băicoi, alături de Mihai „Myke D” Danciulescu (chitară, voce) și Rene Nistor (bass, voce), bateristul trupei fiind prezent doar ca înregistrare deoarece, uneori, nu poate fi alături de colegii lui din motive obiective.

Scarlet Aura

Cum a fost la concertul Scarlet Aura din Club Touché Băicoi?

Dacă vă întrebați cum de-a ajuns Scarlet Aura să concerteze în Băicoi, județul Prahova, unul dintre răspunsuri ar fi: ca parte a turneului de lansare a noului album acustic al trupei, „Under My Skin”. Pe noul material găsiți atât compoziții proprii și cunoscute ale trupeților („Hail to You”, „Let’s Go Freakin’ Wild”, „Utopia”, „Îngeri pe motoare” etc.) cât și o serie de coveruri după piese-etalon ale rockului, precum „Zombie” (The Cranberries), „Breaking the Law” (Judas Priest) sau „All We Are” (Warlock), pe care le-au cântat și în Club Touché – metalista din mine s-a bucurat tare mult la coverul după Priest, chiar dacă interpretarea a fost net diferită de a lui Halford.

Concertul a fost unul acustic, dar atât de alert și de în forță, că n-a avut nimeni timp să-și tragă sufletul sau să adoarmă. N-ai cum cu Aura care își cântă tot sufletul în fața ta! 😊 N-aș vrea să-i nedreptățesc pe colegii de trupă vorbind numai despre ea, așa că nu pot să nu vă spun că sunt instrumentiști talentați, care contribuie decisiv la succesul pieselor și al interpretării (chitara lui Mihai mi-a furat de câteva ori urechea în așa fel încât m-am întors automat cu privirea spre el să văd ce face acolo de cântă așa frumos) și oameni de scenă cu ani de experiență în spate.

Deși publicul din Touché n-a fost prea numeros, măcar știa la ce a venit și s-a manifestat ca atare. Încercam să-mi amintesc care piese au adunat cele mai multe aplauze, una cred că a fost „Breaking The Law”, alta „Ya Svoboden” (un cover răscolitor după o baladă hard rock rusească, lansat luna trecută în contextul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei, ca mesaj universal de iubire, libertate și pace) și sigur a mai fost una, dar de la o vârstă mai uită omul. Să fi fost „Let’s Go Freakin’ Wild”? N-ar fi exclus, la cât de catchy este.

Cum spuneam, trupa se află în plin turneu de lansare a albumului „Under My Skin”, așa că mai are pe listă multe destinații din țară, prima oprire după acest weekend fiind pe 4 mai, în Berăria H din București. Cel mai bine este să aruncați o privire pe pagina de Facebook Scarlet Aura și să vedeți acolo lista completă a viitoarelor concerte. Iar albumul „Under My Skin” poate fi precomandat în magazinul oficial Scarlet Aura.

Mulțumesc pentru muzică și feeling, Scarlet Aura, sper la o revedere grabnică!

Share