Celula de Artă: evenimentele lunii mai

Luna mai vine cu evenimente multe și variate în micuța galerie neconvențională Celula de Artă, din Bd. Carol nr. 53, dar și la Kulterra Gallery, unul dintre spațiile în care artiștii săi sunt invitați.

Celula de Artă

Pe 7 mai, de la ora 19:00, va avea loc primul vernisaj al lunii mai în care artistul Chimie aduce atât o expoziție de mixed media, cât și un live performance alături de Dhope.
Chimie, pe numele său Mihai Adamescu, se exprimă prin rap, genul de care s-a îndrăgostit, de aproape 20 de ani. A crescut în Constanţa cu muzica de la Beatles, Queen şi Pink Floyd pe casetă iar pe la 15 ani s-a apucat de scris versuri şi de cântat prin diferite găşti de la malul mării.

În 2008 a început să fie văzut ca un artist de referință, după colaborarea cu Dragonu’ 47 şi Kazi Ploae în proiectul Specii, care a reprezentat un punct de cotitură în rapul autohton, iar alături de ei a scos trei albume: „Ameninţarea Maimuţei”, „Imperiul lianelor” şi „Uşile Vol. 1”.

Evenimentul de pe 7 mai îl are ca invitat pe Dhope (sau Andrei Ionuț George), artist pentru care e imposibil de ales între artă vizuală și muzică – a studiat timp de 8 ani Arte Plastice la Școala de Arte Regina Maria din Constanța iar la bass cântă de la 15 ani. Expoziția va putea fi văzută până pe 13 mai.

Între 14 și 28 mai, la Celula de Artă va avea loc evenimentul IN-TO-IT, organizat de A S U N A B – Asociația Studenților UNArte București în colaborare cu Celula de Artă, proiect desfășurat în cadrul festivalului Fiți cu-Minți Creative. Conceptul proiectului provoacă tinerii creatori să se lase ghidați de al 6-lea simț (tema expoziției) pentru a oferi publicului o atmosferă contemplativă iar publicul este provocat, pe toată durata expoziției artiștilor emergenți din cadrul UNArte, să ia parte alături de ei la o lucrare comună, care va fi creată sub forma unui performance live.

Vernisajul de pe 14 mai, de la ora 18:00, va cuprinde elemente atât din sfera artelor vizuale, cât și muzică live oferită de Intuit.fm. Scopul evenimentului este de a alătura mai multe forme de artă și de a oferi publicului șansa să experimenteze simultan mediile artistice prezente. De asemenea, artiștii își vor putea vinde lucrările, iar publicul va avea posibilitatea de a cunoaște autorii operelor. Proiectul IN-TO-IT va avea o serie de invitați surpriză, care vor fi anunțați ulterior.

Cea de-a doua expoziție a lunii din Celula de Artă este „Sense of order”, în care artista Diana Pătrașcu a pornit pe drumul căutării de sine și are la bază inspirația provenită din natură – alb, negru, siluete, umbre, forme preluate din floră și peisajele cotidiene.

Diana Pătrașcu face parte din comunitatea Săfițicuminți, este o tânără absolventă a Universității Naționale de Arte din București și își dorește să creeze experiențe prin tehnicile preferate în domeniul artelor vizuale. Expoziția „Sense of order” va avea vernisajul pe 15 mai, de la ora 19:00 și va putea fi văzută până pe 28 mai.

Pe 16 mai, de la ora 19:00, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă, nr. 104 – 106), este deschisă cu un vernisaj expoziția „Quelque Chose” a tânărului artist Ștefan Matei prin care orașul, fabricile, producția în serie, toate aceste lucruri care alcătuiesc țesutul cotidianului modern susținut de producția în masă, vor fi puse sub lupă de către artist, devenind într-adevăr o sursă de poezie, inspirație și limbaj.

Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

Share