„Doamna Harris cucerește Parisul” a apărut la Meteor Press, urmează și filmul

Romanul „Doamna Harris cucerește Parisul (Mrs Harris Goes to Paris)” de Paul Gallico, care va fi ecranizat și va intra în cinematografe în luna iulie a acestui an, a apărut la Editura Meteor Press, în traducere de Mihaela Adina Eros.

Doamna Harris cucerește Parisul

Doamna Harris este o menajeră londoneză trecută bine de prima tinerețe, cu un umor și o energie molipsitoare, care ajunge să trăiască aventura vieții ei exact când nimeni nu s-ar mai fi așteptat. Ea descoperă din întâmplare o superbă rochie Dior în șifonierul uneia dintre clientele sale din lumea bună și din acel moment are o singură dorință: să-și cumpere și ea o minunăție ca aceea.

După trei ani de sacrificii, pleacă în cele din urmă la Paris pentru a-și împlini visul. Acolo are tot felul de peripeții nostime și escapade extravagante, își face o mulțime de prieteni și face pe toată lumea fericită în jurul ei, ca o zână bună.

Lecția de viață pe care o desprindem din această poveste „ca-n povești” este că îți poți împlini cu siguranță visul cel mai drag atunci când îi ajuți pe alții să și le implinească și ei pe ale lor; și când împrăștii dragoste și bunătate în jur, depășești toate dificultățile.

Căutați o rochie pentru fiica dumneavoastră? a întrebat doamna Harris.
Bătrânul a clătinat din cap, deoarece copiii săi erau împrăștiați și plecați departe.
– Nu, a răspuns el. Vin aici din când în când pentru că-mi place să văd haine și femei frumoase. Mă înviorează și mă face să mă simt iar tânăr.
Doamna Harris a clătinat din cap în semn aprobativ.
– Că bine ziceți, a fost ea de acord.
Apoi, cu sentimentul plăcut că mai găsise pe încă cineva în care putea avea încredere, s-a aplecat spre el și a șoptit:
– Eu am venit taman de la Londra ca să-mi cumpăr o rochie Dior.

O producție cinematografică după romanul „Doamna Harris cucerește Parisul”, tradus și la noi la Editura Meteor Press, va apărea undeva în luna iulie, în colaborare cu Casa Dior.

De la prima sa apariție, în 1958, de-a lungul timpului, cartea a sedus numeroși regizori de film și de teatru. Adaptarea a mers mai departe și pentru un superb spectacol de music-hall, „Flowers for Mrs Harris”.

Share