„Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră” la Sala Radio

„Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră” de Max Bruch se va auzi vineri, 20 mai, de la ora 19.00, la Sala Radio, în interpretarea ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO.

Concertul nr. 1

„Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră” este un prilej de a-l aplauda pe cunoscutul violonist GABRIEL CROITORU, întregul eveniment derulându-se sub bagheta dirijorului JOZSEF HORVATH.

Seara va debuta cu Uvertura „Carnaval”, semnată de compozitorul ceh ANTONIN DVOŘÁK și se va încheia cu „Simfonia a 3-a”, creație a compozitorului american GEORGE CHADWICK (1854 – 1931).

Violonistul GABRIEL CROITORU se bucură de peste o mie de apariţii scenice. A evoluat ca solist în compania unor orchestre importante din întreaga lume, cum ar fi: London Royal Philharmonic, Orchestra de cameră „Regina Sofia”, orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Cannes, Lyon ş.a. Începând din 2011, a susţinut mai multe turnee naţionale de anvergură, sub titlul „Duelul viorilor” (alături de Liviu Prunaru şi Horia Mihail) şi „Vioara lui George Enescu la sate” (alături de Horia Mihail).

„Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră” va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00), dar sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro și în magazinele partenere.

Share