„Final Cut”, de la Cannes în România

„Final Cut”, filmul care deschide cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, va fi distribuit în România de Independența Film.

Final Cut

Comedia cu zombie „Final Cut”, regizată de Michel Hazanavicius, cineastul francez care a câștigat Oscarul pentru „The Artist” în 2012, îi are în rolurile principale pe Bérénice Bejo și Romain Duris.

Remake al filmului japonez „One Cut of the Dead”, meta comedia horror realizată de Michel Hazanavicius urmărește aventurile unei echipe de filmare cu posibilități modeste, care și-a propus să realizeze un film cu zombie. Lucrurile încep să mergă foarte prost atunci când membrii echipei sunt atacați de adevărații zombie.

Cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 17 – 28 mai. Două titluri românești se regăsesc în competiția, respectiv secțiunea Un Certain Regard a festivalului: „R.M.N”, cel de-al 13-lea lungmetraj regizat de Cristian Mungiu, care a fost filmat în Transilvania și prezintă viața într-un sat și efectele politicii europene într-o lume departe de actualitate, și „Metronom”, primul lungmetraj regizat de Alexandru Belc, o poveste de iubire între doi adolescenți din România anilor ‘70, dar și o poveste personală despre trădare, libertate și iertare.

Share