Trooper a lansat albumul „X” pe toate platformele

„X”, cel mai recent album Trooper, și-a început drumul în lume pe 20 mai 2022. Conține 9 piese, nu zece, că ar fi fost prea banal, care de astăzi pot fi ascultate pe platformele de streaming, iar pe 3 și 4 iunie și la concertele de lansare din Quantic Pub.

Trooper
Sursă foto: pagina Facebook Trooper Romania

Anul acesta eu una împlinesc 20 de ani nu de viață, ci de când merg la concertele trooperilor și de când le ascult albumele. Până în prezent, oamenii au scos 10 materiale de studio, un album live și vreo șase EP-uri, asta dacă n-am greșit numărătoarea pe undeva, 😂 și de fiecare dată când mai anunță un disc, aștept așa, cu furnicături în degete, să dau play și să văd ce ne-au mai pregătit de data asta.

Cum mi s-au părut piesele de pe albumul „X” de la Trooper?

N-am știut niciodată să fac cronici de album, mi s-a părut mereu că nu sunt în măsură să-mi dau cu părerea despre munca unor oameni care fac un lucru la care eu nu m-am priceput niciodată și anume muzică. Așa că o să vă spun, și de data asta, părerea mea de ascultător care aude și judecă arta doar cu sufletul, despre unele dintre piesele remarcate de mine.

Despre „X” aveam unele informații vagi încă de pe finalul anului trecut, dar abia acum l-am ascultat și eu în întregime, deodată cu toată lumea. Concluzia mea, după prima ascultare, este că îmi plac cel mai mult tot cele două piese care mi s-au dus direct în suflet încă de când au fost lansate individual anii trecuți. 😊

E vorba în primul rând de cutremurătoarea „Lumea s-a stins” (feat. Alin Stoica), apărută acum aproximativ un an, compusă în spiritul pandemiei sau cel puțin așa am perceput-o eu, și „Rădăcini de dor”, acea fascinantă compoziție metal-folclorică de 18 minute – pe care nu mă satur să o ascult. Deși are un an și jumătate, de fiecare dată când o aud parcă mai descopăr câte ceva la ea și mi se pare mereu la fel de surprinzătoare și de impunătoare ca la prima audiție.

Dintre cele pe care nu le știam, mi s-au lipit imediat de ureche „Fără mască”, deoarece e foarte alertă, melodioasă și parcă te umple de energie când o asculți (în plus, frumos tare și solo-ul de chitară!), și pare a avea stofă de hit. Foarte tare îmi place și o a treia deja cunoscută, „Rupi tăcerea”, la fel de însuflețită ca „Fără mască”.

La „Spune-mi ceva” n-am rezonat atât cu versurile, cât cu muzica absolut emoționantă, iar pe „Când ești doar un simplu om” am plasat-o mental în linia altor piese Trooper ceva mai întinse ca durată, care spun o poveste sensibilă în timp ce alternează ritmurile, crescând de la începutul suav până la finalul avântat și viguros – și aici, părțile de chitară sunt sublime!

Am remarcat și ultima piesă, „Ruinele”, care se diferențiază de restul prin faptul că are doar voce și pian, o piesă foarte delicată, care sună mai mult ca un poem decât ca o melodie. Loved it!

Tracklist-ul complet al albumului „X” este următorul:

Dansul cu focul
Lumea s-a stins (feat. Alin Stoica)
Rădăcini de dor
Fără mască
Spune-mi ceva
Când ești doar un simplu om
Dragoste falsă
Rupi tăcerea
Ruinele

Cum spuneam, concertul de lansare a albumului „X” va fi unul dublu, pe 3 și 4 iunie în Quantic. Cele două evenimente – pentru care biletele se găsesc cu un click AICI – vor avea playlist-uri diferite, ca să știți că puteți să mergeți la ambele și veți auzi live alte piese de la o zi la alta. 🙂

Până atunci, audiție plăcută și mulțumim, Trooper, pentru muzică!

Share