TIFF 2022: ce aduce programul pentru tineri EducaTIFF?

Programul EducaTIFF se va derula și la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie). În dorința de a apropia tinerii de lumea filmului, programul de la TIFF 2022 va include, pe lângă pelicule pentru copii și adolescenți, și ateliere creative și cursuri de jurnalism de cinema.

TIFF 2022

Filme pentru publicul tânăr la TIFF 2022

Copiii sunt invitați să descopere o colecție de șapte filme dedicate lor, printre care se numără multi-premiatul „Loc de joacă/ Playground” (regia Laura Wandel), distins în 2021 cu Premiul FIPRESCI la Cannes, filmul de animație „Guiț/ Oink” (regia Mascha Halberstad), prezentat recent la Berlinală, documentarul „Sus ștacheta!/ Raise The Bar” (regia Guðjón Ragnarsson), despre o echipă de basket formată numai din fete, dar și „Sonata” (regia Bartosz Blaschke), despre visuri care par imposibil de îndeplinit, dar care devin realitate.

Programul complet al proiecțiilor poate fi descoperit în curând pe www.tiff.ro.

Ateliere pentru copii și adolescenți prin EducaTIFF

De neratat la cea de-a 14-a ediție EducaTIFF sunt și atelierele creative dedicate copiilor și adolescenților, găzduite anul acesta de Universitatea Sapientia (str. Matei Corvin, nr. 4). Pe 22 și 23 iunie, adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să facă primii pași în lumea jurnalismului cultural, alături de Iulia Dromereschi. Vor fi selectați 10 participanți / zi, iar înscrierile se fac completând acest formular – https://forms.gle/B6r6T9gDUGpbpjc7A.

Joi, pe 23 iunie, de la ora 16:30, pasionații de efecte speciale îl vor cunoaște pe Robert Tatoi, unul dintre cei mai apreciați creatori de conținut video de la noi din țară, care va susține un Masterclass VFX, adresat exclusiv adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Atelierul este desfășurat în parteneriat cu TikTok. Vor fi aleși 15 participanți, iar înscrierile se fac completând acest formular – https://forms.gle/shZLxVDLk2Mm1uR76.

Vineri, pe 24 iunie, artista Agata Tabacu va susține un Atelier de Animație Cut Out (tehnica animației stop-motion), dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, iar sâmbătă, pe 25 iunie, aceeași tehnică de animație va fi predată categoriei de vârstă 12-14 ani. Atelierele sunt gândite pentru 10 participanți / atelier, iar înscrierile se fac completând acest formular – https://forms.gle/FbczrLEUz5EUFFoM8.

Înscrierile se pot face până pe 15 iunie. Accesul la atelierele EducaTIFF 2022 este gratuit, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe detalii, se poate trimite un mesaj la educatiff@tiff.ro.

Curs opțional de educație cinematografică, pentru profesori, la TIFF 2022

La TIFF 2022, profesorii din județul Cluj interesați să descopere structura cursului opțional de educație cinematografică vor avea șansa să dobândească aptitudinile necesare pentru implementarea la clasă. Prezentarea opționalului și training-ul dedicat lor va avea loc luni, pe 20 mai, de la ora 14:00, la Universitatea Sapientia. Accesul va fi gratuit, dar limitat pentru doar 25 de participanți, în baza înscrierilor efectuate prin completarea formularului online, până la data de 13 iunie: https://forms.gle/CVF8pz8Kdf4FvYBP8.

Share