Bookvertising, o inițiativă națională de promovare a cititului

Editura Nemira a lansat Bookvertising, o inițiativă națională de promovare a cititului, prin care își dorește să susțină literatura română contemporană.

Bookvertising

Bookvertising înseamnă plasarea în reclamele brandurilor a unor cărți scrise de autori români, oferindu-le astfel mai multă expunere și vizibilitate.

Adesea, cărțile nu apar în reclame, iar când o fac, sunt doar parte din recuzită, fără a fi recognoscibile. Întrebarea de la care au pornit inițiatorii proiectului a fost: „Cum ar fi ca aceste cărți să fie reale și vizibile, ba chiar să aparțină autorilor români?” Așa au luat naștere Bookvertising și platforma www.bookvertising.ro.

Bookvertising susține cititul și, în același timp, creșterea notorietății scriitorilor români prin prezența în reclamele brandurilor care au o vizibilitate puternică, atât în TV, cât și în mediul online. Mai multe branduri s-au alăturat deja acestei inițiative prin postări care includ cărți de la editura Nemira: Edenia, Raffaello, Giotto, Star, San România. Acestea pot fi vizualizate cu un click AICI.

Editura Nemira invită și celelalte edituri din România să i se alăture și să pună la dispoziția brandurilor și a creatorilor de reclame cât mai multe titluri ale scriitorilor români contemporani. Mecanismul este foarte simplu: brandurile intră pe bookvertising.ro și își aleg cărțile pe care doresc să le plaseze în vizualurile lor.

Share