„I Am My Own Light”, muzică și pozitivitate

„I Am My Own Light”, un concert deosebit, care îmbină compozițiile muzicii indiene cu potențial vindecător, numite „raga”, cu știința psihologiei și a afirmațiilor pozitive, va avea loc pe 6 iulie la Sala Rapsodia, București și pe 7 iulie la Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca.

I Am My Own Light

Un amplu proiect interdisciplinar a permis realizarea a 104 afirmații meditative pentru 52 de stări emoționale și calități umane, cum ar fi recunoștința, libertatea, creativitatea, frumusețea, pacea, dar și frica, furia, tristețea, singurătatea, toate având la bază efectele terapeutice ale „ragas”-urilor din muzică străveche a Indiei. O parte dintre acestea vor fi prezentate pentru prima dată în format LIVE, cu prezența muzicienilor și a naratorului, în cadrul evenimentelor care vor avea loc în România.

Tema aleasă pentru concertul „I Am My Own Light” este eliberarea copilului interior, conectarea cu inocența și luminozitatea sacră care se află în profunzimile fiecărui om. Suntem condiționați să ne concentrăm pe aspectele negative, să „trăim” în mintea noastră și să ne folosim numai creierul, instrument pentru disecție și analiză. Selectăm titluri negative din trecutul nostru și trăim narațiunea asemenea unei victime.

Afirmațiile pozitive și contemplarea au puterea de a ne conecta cu înțelepciunea interioară, care ne poate lumina percepția asupra locului nostru în lume. Prin intermediul acestor instrumente învățăm să scriem noi titluri și capitole la viața noastră, iar când aceste reflecții și afirmații create științific sunt îmbinate cu muzica vindecătoare, eliberatoare emoțional, rezultatul poate schimba „narațiunea” în moduri subtile, dar semnificative.

Această călătorie spre lumina interioară va fi ghidată, pe calea sunetului, de către Bhaskar Das, la bansuri (flautul indian din bambus) și Amit Mishra, la tabla, doi reprezentanți de seamă ai tradiției de muzică clasică din nordul Indiei. Facilitator va fi Arun Sardana, CEO și fondator karuna & Karuna Happiness Foundation (SUA), Master în Psihologie Clinică, Universitatea Columbia din New York.

Evenimentul „I Am My Own Light” se va desfășura în limba engleză. Biletele se găsesc pe eventbook.ro și în Librăriile Humanitas.

Share