Celula de Artă duce instalația artistică „War on War” la Buzău International Arts Festival

În perioada 3 – 20 septembrie, în curtea Muzeului Județean Buzău, va putea fi vizitată instalația artistică „War on War”, care aduce la un loc sculpturi și instalații de artă prin care 8 artiști români continuă să ia atitudine împotriva războiului din Ucraina și să militeze pentru pace, folosindu-se de arta lor pentru a mișca, a motiva și a împinge la acțiune.

War on War

„War on War” face parte din secțiunea Focus Ucraina din cadrul celei de-a doua ediții a Buzău International Arts Festival, iar vernisajul va avea loc pe 3 septembrie, de la ora 18.00.

Expoziția „War on War” vine în continuarea showcase-ului caritabil „Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War”, pusă la cale de curatorii Raluca Ilaria Demetrescu și Daniel Loagăr, care s-a desfășurat între 12 martie și 2 aprilie în București și care a reunit peste 75 de artiști din cele două țări și un univers eterogen, și totuși, coerent de picturi, instalații, sculpturi, colaje și articole vestimentare imprimate cu mesaje antirăzboi.

Lucrările au ilustrat cruzimea, demența, gratuitatea violențelor comise de agresori, dând totodată glas solidarității românilor față de ucraineni. Banii obținuți din vânzarea exponatelor au fost direcționați către efortul de război.

Artiștii care expun sunt: Daniel Loagăr, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru, Cristian Seușan și Alexandra Ungureanu. Accesul este liber și instalația prezentată în cadrul Buzău International Arts Festival de către Celula de Artă va putea fi vizitată până pe 20 septembrie în curtea Muzeului Județean Buzău.

Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, care își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Share