Bucharest Jazz Festival începe în 16 septembrie

Nume noi ale jazzului românesc, artişti consacraţi şi muzicieni din diaspora vin între 16 şi 18 septembrie la Bucharest Jazz Festival, anunță organizatorii de la ARCUB.

Prima ediţie după o pauză de doi ani, Bucharest Jazz Festival #9 este dedicată jazzului românesc şi propune o nouă locaţie pentru publicul de jazz – Combinatul Fondului Plastic. Bucharest Jazz Festival 2022 face parte din seria evenimentelor „Zilele Bucureştiului” şi este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul The Institute, al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al Combinatului Fondului Plastic.

Ediţia din acest an este curatoriată de Florian Lungu ca o incursiune în jazzul românesc, de la cea mai bună trupă la Concursul de Jazz de la Sibiu în 2022 – 7th SENSE, la pionieri ai jazzului autohton din – Puba Hromadka şi Paul Weiner, la artişti care urcă în premieră pe scena festivalului – ZMEI3, Ramona Horvath, la nume binecunoscute fanilor Bucharest Jazz Festival – Ion Baciu Jr., Sorin Romanescu, Luiza Zan, Trigon.

Cu 12 concerte live, ateliere muzicale pentru copii, o conferinţă şi DJ sessions, programul ediţiei din acest an este grupat pe trei seri tematice. Concertele Young Blood Jazz Musicians de vineri, 16 septembrie, prezintă artişti din noul val al jazzului românesc. Sâmbătă, 17 septembrie, este seara concertelor Jazz Diaspora dedicată jazzmanilor români din Germania, Franţa şi Republica Moldova. Iar duminică, 18 septembrie, sunt programate concertele Jazz Virtuoso, susţinute de nume mari ale jazzului de la noi din ţară.

În afara concertelor live, publicul BJF îl redescoperă pe saxofonistul şi fondatorul primei reviste româneşti de jazz Cătălin Milea într-o postură poate mai puţin cunoscută fanilor jazzului, aceea de educator. Atelierele pentru copii „Zappa – Roboţelul Muzical” susţinute de Cătălin Milea sunt programate sâmbătă şi duminică, în prima parte a zilei. Proaspăt venită din Londra, omul de radio Delia Teşi este DJ-ul ediţiei cu seturi eclectice de jazz, gospel, hip-hop şi soul, iar jazzologul Virgil Mihaiu invită publicul la discuţii despre jazz la conferinţa de sâmbătă.

Toate evenimentele Bucharest Jazz Festival sunt cu intrare liberă.

Programul evenimentelor poate fi găsit AICI.

Share