„Fanteziile soţului meu aproape că m-au înnebunit”, dar ce nu faci pentru familie?

După ce am fost la avanpremiera „Fanteziile soţului meu aproape că m-au înnebunit”, un nou spectacol marca Teatrul Elisabeta, pot să vi-l recomand cu drag și încredere. Vă spun de acum că premiera va avea loc pe 16 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Elisabeta.

Fanteziile soţului meu

Avanpremiera comediei „Fanteziile soţului meu aproape că m-au înnebunit”, în regia lui Șerban Puiu, a avut loc pe 22 septembrie în noua sală Luceafărul, fostă Cinema Pro, din strada Ion Ghica, nr. 3. Spectacolul este despre moda cărţilor de dezvoltare personală pe care unii le iau așa de în serios încât ajung în situații de mai mare râsul. Mai în glumă, mai în serios, spectacolul este unul care chiar o să vă binedispună dacă mergeți să-l vedeți, ceea ce sper că veți face.

Doamna Griffin (Alexandra Velniciuc) îl cheamă pe domnul Connelly (Lucian Ghimiși), instalatorul imobilului de lux în care locuiește împreună cu soțul ei, domnul Griffin (Vasile Calofir) pentru a rezolva o problemă la calorifer.

Însă ingenuul domn Connelly află curând că doamna Griffin are alte intenții cu el, unele tot de natură fizică. Deși, ințial, îi refuză avansurile, după ce află că soțul doamnei este dus cu serviciul la mii de kilometri distanță, parcă e gata să cedeze. Însă o ușă deschisă la dressing îl bagă în sperieți, pentru că își dă seama că nu sunt singuri în apartament!

Domnul Griffin, într-o ținută… de scandal, este personajul din șifonier care insistă să rămână înăuntru și să vadă ce fac domnul Connelly și soția lui, căci a citit el în cartea unui psiholog că e și asta o metodă de a-ți condimenta viața intimă. Bietul instalator, om simplu, n-a mai pomenit așa ceva și tot ce vrea e să-și ia sculele și să iasă cât mai rapid din apartamentul nebunilor, însă circumstanțele devin tot mai ciudate și mai acaparatoare… Cum își mai fac loc în poveste un fost pușcăriaș (Vlad Ianuş) și o soră ușor tulburată psihic (Mirela Stoian) aflați dacă mergeți la teatru. 🙂

„Fanteziile soţului meu aproape că m-au înnebunit”, ne spune doamna Griffin, nevoită să facă tot felul de eforturi care stârnesc hohote de râs în public. De la scenariul trăsnit imaginat de soț, până la la costumații, întâmplări neprevăzute și dialogurile halucinante care au loc între personaje, totul în acest spectacol este amuzament pe bandă rulantă.

N-ai cum să nu stai cu un permanent zâmbet pe buze și să nu izbucnești uneori într-un râs necontrolat văzând actele de vitejie ale Țăranului Francez sau ale Orgiei Romane ori strădaniile Fetei de la Internat, ale Menajerei sau ale Stăpânei Casei care e „singură, neajutorată și marchizul e plecat de-acasă”.

„Fanteziile soţului meu aproape că m-au înnebunit” mi s-a părut o comedie simpatică, decentă, relaxantă, în care Alexandra Velniciuc strălucește, pur și simplu, în rolul doamnei Griffin, aruncându-și aura efervescentă și asupra celorlalți participanți la spectacol. Tare mult mi-a plăcut și Lucian Ghimiși, pe care îl văzusem prima dată în „Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc” unde mi s-a părut, ca și acum, foarte natural și convingător.

Biletele pentru premiera spectacolului din 16 octombrie, ora 18.00, se găsesc cu un click AICI sau la casa de bilete a Teatrului Elisabeta din Bulevardul Elisabeta, nr. 45, program luni – vineri 10.00 – 21.30, sâmbătă – duminică 12.00 – 21.30.

Share