Guitar Meeting, ediția de Timișoara, începe în 30 septembrie

Timișoara găzduiește prima ediție a programului educațional „Pune Mâna pe Chitară” și a festivalului Guitar Meeting, care vor avea loc în weekendul 30 septembrie – 2 octombrie în Piața Victoriei.

Guitar Meeting

Proiectul „Pune Mâna pe Chitară”, unul cu tradiție în Sibiu, își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Timișoara, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare: un caiet de studiu pentru chitară și tutoriale video cu toate piesele incluse în proiect, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

Festivalul Guitar Meeting este punctul culminant al acestui demers, în cadrul căruia chitariștii se vor bucura de o serie de evenimente gândite special pentru ei, dar și de un context de socializare și distracție, iar publicul larg va participa la un spectacol unic, cum sigur nu au mai avut ocazia să vadă, în plin centru al orașului.

Vineri, 30 septembrie, Timișoara Guitar Meeting debutează cu seria de concerte Young Revolution Rock în Piața Victoriei, care aduce în atenție trupe tinere ale rock-ului românesc din toată țara. Începând cu ora 18:00 descoperim noi direcții ale sound-ului rock alături de Revolver, Monokrom, The Skywalkers, Ribozom și Horea Crișovan Acoustic Trip (Florin Cvasa cajon). Prima seară de festival se încheie cu un concert live cu intrare liberă, susținut de trupa Antract, de la ora 21.00.

Momentele muzicale ale tinerilor artiști din cadrul Young Revolution Folk continuă sâmbătă și duminică cu o serie de concerte stradale de chitară susținute de grupuri de chitariști din comunitatea Pune Mâna de Chitară. Acestea vor avea loc în cele mai importante piețe timișorene, iar publicul va face cunoștință cu spiritul Guitar Meeting.

Sâmbătă, 1 octombrie, Guitar Meeting prezintă noi evenimente dedicate chitariștilor și publicului larg. Începând cu ora 16.00, Concertul Manifest – cel mai spectaculos și emoționant moment al festivalului – va începe în Piața Victoriei. Un număr impresionant de chitariști, veniți nu doar din Timișoara, ci din multe zone ale țării, vor fi vedetele unui adevărat show de peste două ore.

Chitariștii s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din 19 piese folk-rock românești și internaționale, în duet cu marii artiști invitați pe scenă: Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie vor cânta „Praf de stele” și „Liber”, timișorenii de la Cargo vor interpreta binecunoscutele piese „Ploaia”, „Românie, te strig” și „Zi de zi”, iar Paul Radu îi va acompania pe chitariști la piesa Antract – „Trebuie să crezi”.

Trupa Cargo, fondată la Timișoara în anul 1985 de regretatul chitarist Adrian Bărar, urcă din nou pe scenă „acasă”, pentru un concert live mult așteptat. Concertul este programat să înceapă la ora 20.00, în Piața Victoriei, iar intrarea este liberă.

Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie ne așteaptă la concertul live „Acu2tic” de la Casa del Retro, începând cu ora 21.30, în care ne vor purta printre hit-urile „Basul și cu toba mare”, „Sunetul mai tare”, „Varză” sau „Haihui” în variantă acustică.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate de pe platforma online iabilet.ro sau din rețeaua de magazine fizice Flanco, la prețul de 70 lei.

Share