Ce vedem la Teatrul de Artă în săptămâna 3-9 octombrie?

La Teatrul de Artă din București, săptămâna începe joi, cu spectacolul de succes „Insomniacii”. Iată ce alte evenimente vă mai așteaptă în sala din Sf. Ștefan, nr. 21!

Joi, 6 octombrie I ora 19.00
INSOMNIACII de Mimi Brănescu

Cu: Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore
Regia: Sorin Militaru

*Selectat la Festivalul Comediei Românești – FESTCO.

O comedie despre banalitatea vieţii şi despre condiţia umană dramatică, despre oameni rătăcind în absurd, care se agaţă de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranţa ieşirii din anonimat. O comedie nebună cu şi despre nebuni şi nebunie.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Vineri, 7 octombrie I ora 19.00
SKETCHES OF THE OTHER SIDE – concert de jazz

Ștefan Stoianovici – pian
Vlady Săteanu – contrabas
Bodo Tabarca – tobe

Iată ce spun artiștii:

„The grass is always greener (on the other side)” – este imaginea creată de fiecare dintre noi față de ce s-ar putea afla dincolo de bariera inaccesibilului. În cazul nostru, „the other side” se referă la drumul pavat de către legendele jazzului, la libertate, simbioză, măiestrie tehnică și sinceritate.

Deși nu există momente în care omul se oprește din străduința continuă de a se autodepăși, prin intermediul improvizației putem simți, uneori, că judecata rațională ia o pauză și lasă loc fluxului muzical să curgă.

Cu acest proiect ne propunem să surprindem câteva astfel de momente, sau cel puțin să le încapsulăm potențialitatea în câteva teme originale ce vor servi drept rampă de lansare pentru muzicieni și public deopotrivă.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Sâmbătă, 8 octombrie I ora 18.00
URSU’ de A.P. Cehov
Cu: Elena Ariadna Șeulean, Theo Costache, Eduard Cîrlan
Traducerea: Bogdan Budeș
Regia: George Constantinescu

Iubirea nu alege. Vine, de fiecare dată, pe nepregătite și, de cele mai multe ori, poveștile se nasc între personalități diametral opuse.
Atașată de amintirea soțului ei, văduva Elena Ivanovna Popova jură că va trăi în izolare, până la sfârșitul zilelor, avându-l alături doar pe valetul Luka. Dar la conac apare tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov care caută să-și recupereze banii cu care soțul văduvei îi rămăsese dator.
Cu un discurs ce ironizeaza misoginismul, infatuarea si ipocrizia, Ursu’ este o comedie viscerală despre metehnele iubirii.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: Eventbook.ro, mySTAGE.ro

Sâmbătă, 8 octombrie I ora 20.00
FATA DIN CURCUBEU de Lia Bugnar

Cu: Marcela Motoc
Regia: Lia Bugnar

*Premiul pentru cea mai bună actriță, la FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2018
*Diplomă de Excelență, la Festivalul Zile și Nopți de teatru la Brăila, 2018

„Fata din Curcubeu” este o lume într-o coajă de ou. Un pumn în stomac care doare cu duioșie. Un zâmbet care îți răsucește cuțitul în rană. Un one-woman-show care te face să râzi și să plangi pe masură ce îți dezvăluie povestea. E un spectacol-viață care te mângâie tandru și te zdruncină din rădăcini, cu decor minimalist și doar câteva obiecte de recuzită, bazat pe un text foarte bun, care nu te lasă să minți și pe emoție pură, emoție comparabilă poate cu cea a unui acrobat care sare fără plasă.
Coproducție Teatrul De Artă București și Asociația Cortina.

Preţ bilet: de la 50 lei
Bilete: mySTAGE.ro, Eventbook.ro

Duminică, 9 octombrie I ora 19.00
DURATA MEDIE DE VIAȚĂ A MAȘINILOR DE SPĂLAT de Elise Wilk – spectacol musafir

Cu: Isabela Oancea, Valentin Terente, Elena Ariadna Șeulean / Bianca Totolici
Regia: George Constantinescu

*Premiul pentru cea mai bună actriță (Isabela Oancea), la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2022

O poveste tragic-comică a dorințelor care în sfârșit se îndeplinesc, sau nu, sau parțial, dar de fiecare dată destinul pare sa râdă de doritori.

„Durata medie de viață a mașinilor de spălat” este comedie amară a apartamentului-familie postcomunist, în care mașina de spălat este primul pas spre universul imaculat sperat.

Defectarea mașinii de spălat are să aducă rufele murdare din nou la spălatul lor la mână, în familie. Un spectacol de neratat despre metehnele societății românești în tranziția grea postcomunistă.

Co-producție Teatrul de Buzunar Galați – Teatrul de Artă București

Share