Expoziție la Bucharest Photofest: „Emoții” de Rareș Beșliu

„Emoții”, expoziție aparținând fotografului Rareș Beșliu, în care acesta explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale, are loc în cadrul festivalului Bucharest Photofest și este un preview al albumului fotografic cu același nume, care va fi lansat în primăvara anului viitor. Vernisajul expoziției va fi pe 6 octombrie, ora 18.00, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Expoziție

Expoziția cuprinde 31 de fotografii care ilustrează „wildlife-ul” din mai multe colțuri ale lumii – de la păsările din Delta Dunării și ursul din Carpați, până la pufinii din Feroe, chirele din Islanda, flamingii din Cuba și veverițele din Canada. Deși speciile fotografiate sunt atât de diverse, imaginile nu au rol documentar, ci au fost realizate într-un mod cât mai artistic și gândite astfel încât să exprime cât mai multe stări.

„Mereu mi-am dorit să găsesc ceva diferit în ceea ce fac. Am descoperit fotografia, apoi wildlife-ul, iar când le-am întâlnit pe cele două, am căutat să le îmbin cât mai armonios. Și atunci, personificarea viețuitoarelor m-a entuziasmat cel mai mult – să le privesc ca pe oameni, să le caut sclipirea din privire, să mă gândesc la ce simt, dar și la ce îmi transmit ele mie. E o lume fantastică, plină de neprevăzut și de… emoții. Pentru că și ele simt la fel ca noi, chiar dacă nu li se înroșeșc obrajii și nu le tremură mâinile, chiar dacă nu au riduri să se încrunte ori glas să spună „mi-e dor”, spune Rareș Beșliu.

Expoziția este deschisă publicului până pe 9 octombrie la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Acvariu (de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00) și poate fi vizitată gratuit. Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului.

Share