Se apropie Animest 2022: program, bilete, highlight-uri

După doi ani marcați de evenimente majore, Animest celebrează în 2022 întoarcerea la formula care l-a consacrat: 10 zile dedicate filmului de animație, cu proiecții și evenimente speciale organizate în sălile de cinema din capitală, de la care nu vor lipsi invitații speciali – zeci de regizori, producători și animatori sosiți din întreaga lume pentru a-și întâlni publicul din România.

Animest

Fiecare ediție a Festivalului Animest vine cu un bilet de călătorie către o altă destinație internațională. În 2022, Portugalia este țara în care vom zbura prin intermediul filmelor de animație.

Între 7 și 16 octombrie, pe ritmuri de fado și cu parfum de vin de Porto, cinematografia animată care a cucerit peste 500 de distincții importante în ultimii 20 de ani va fi celebrată într-o secțiune specială, curatoriată de Fernando Galrito, directorul artistic al Festivalului de Film de Animație Monstra din Lisabona și unul dintre numeroșii invitați portughezi ai ediției. Tot din Portugalia vor sosi la București și reprezentanții Bando A Parte – studioul invitat la Animest 2022, și Universidade Lusófona – școala invitată anul acesta în programul festivalului.

La cea de-a 17-a ediție Animest, nopțile albe dedicate bizareriilor animate se întorc la formula care le-a consacrat: pe marele ecran, în mijlocul petrecerii. Experiențe intense, nerecomandate pudicilor și interzise celor slabi de înger, Trippy, Creepy și Animusic Night vor surprinde publicul cu un cocktail nonconformist de muzica live și proiecții hipnotizante.

O oglindă a procesului parcurs de animația românească de-a lungul timpului, secțiunea competițională Animest dedicată scurtmetrajelor autohtone continuă să promoveze și la această ediție performanțele creatorilor de la noi din țară. Între 7 și 16 octombrie, 14 noi producții vor fi prezentate pe marele ecran în cadrul Competiției Românești și vor concura pentru premiul secțiunii, în valoare de 5000 de lei, oferit de Institutul Cultural Român.

Finalul vacanței nu i-a descurajat niciodată pe copiii îndrăgostiți de filmele de animație. În fiecare toamnă, distracția continuă la Animest, evenimentul internațional care include la fiecare ediție un amplu program dezvoltat special pentru ei.

Iubirea, sub toate formele ei, este tema ediției cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 17 octombrie, o vom celebra în sălile de cinema din București, urmărind peste 340 de filme sosite din întreaga lume. Printre acestea, 48 de povești cu și despre iubire, vor fi prezentate sub umbrela Animate the Love – temă ilustrată în posterul ediției de artista ucraineană Oksana Kurmaz.

Programul complet și biletele pentru Animest 2022 sunt disponibile online, pe platforma Eventbook.

Share