Celula de Artă vă invită la vernisajul expoziției „CopyKitty.png”

Începutul lunii noiembrie aduce o nouă expoziție în galeria neconvențională Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53: „Save as CopyKitty.png”.

Celula de Artă

Expoziția „CopyKitty.png” propune o serie de lucrări de artă celebre reinterpretate într-un mod jucăuș și accesibil de către artista Copy Kitty. Vernisajul va avea loc pe 4 noiembrie, începând cu ora 19:00, iar expoziția va putea fi vizitată până pe 19 noiembrie.

„Ai 10 ani, singur în patul tău de o persoană, în camera cu pereți plini de postere, la birou. Ești plictisit și nu ai chef de teme, dar nici nu te poți distra. Nu ai acces la internet pentru că este gratuit doar pe timp de noapte. Deschizi computerul cu Windows XP și faci dublu click pe Microsoft Paint. Lipsit de inspirație, apuci mouse-ul și începi să mâzgălești. În cele din urmă, îl salvezi ca .png și speri că într-o zi vei fi artist.”, povestește artista despre începuturile sale.

„CopyKitty.png” este o declarație de iubire prin furt. Fiecare operă de artă copiată este apreciată pentru ceea ce este, apoi reinterpretată fără rușine în Microsoft Paint. Prin acest proces, arta devine mai accesibilă, mai puțin intimidantă. Celula de Artă este o explorare artistică prin formă și culoare, o lecție de artă digitală care studiază fiecare stil, perioadă și mediu pe care își folosește stiloul grafic. „CopyKitty.png” este jucăuș, brut și pentru totdeauna eliberat de presiunile originalității.

Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, care își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonconformist.

Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

Share