Vlad Conta dirijează concertul de joi de la Filarmonica de Stat Sibiu

Conducerea muzicală a concertului simfonic care va avea loc joi, 10 noiembrie, la Filarmonica de Stat Sibiu va fi asigurată de reputatul dirijor Vlad Conta, apreciat la cel mai înalt nivel internațional pentru rigurozitatea și meticulozitatea cu care pregătește fiecare apariție a orchestrei la pupitrul căreia se află.

Vald Conta

Maestrul Vlad Conta s-a declarat încântat să colaboreze din nou cu Filarmonica de Stat Sibiu. „Mă bucur foarte mult că am revenit. De fiecare dată, cu mare plăcere, fac muzică alături de colegii mei din Filarmonică. Avem un program deosebit de frumos, cu două lucrări celebre: Concertul al II-lea de Rahmaninov și Simfonia I de Beethoven. Am putea găsi un fir unificator care este familia tonală Do, dar de fapt este o coincidență. Piesele sunt superbe, de abia aștept să le aud în concert și vă invit cu drag!” este mesajul maestrului pentru publicul sibian.

Dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, Vlad Conta a fost distins cu: Medalia de Aur „Katia Popova” la Festivalul de Muzică de la Plevna (Bulgaria), medalia „A 125-a aniversare a Canadei” pentru merite culturale deosebite, Premiul „Ludovic Spiess” al Forumului Muzical Român (2011). Din 2012, este membru de onoare al Filarmonicii Moldova din Iaşi. De asemenea, este cetățean de onoare al orașului Fort Worth (Texas, SUA).

Deţine un vast repertoriu simfonic, vocal-simfonic, de operă şi balet, şi desfăşoară o carieră internaţională ca dirijor invitat la National Symphony Orchestra din Washington, Philharmonia Orchestra din Londra, Orchestra Naţională Rusă din Moscova, Orchestra Simfonica Nazionale (Torino), orchestrele simfonice din Vancouver, Edmonton, Quebec (Canada), Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestra della Svizzera Italiana (Elveţia), precum şi alte orchestre din SUA, Franţa, Italia, Irlanda, Grecia, Bulgaria şi Turcia.

În ipostază solistică, publicl îl va asculta pe Csíky Boldizsár jr., pianist cu o activitate artistică și pedagogică remarcabilă, în a cărui carieră concertistică se regăsesc peste 800 de apariții în toate centrele muzicale din ţară, precum şi pe scene internaționale din: Austria, Bulgaria, Cehia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Republica Moldova, SUA, Ucraina, Ungaria.

Programul concertului din 10 noiembrie cuprinde: Serghei Rahmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră, Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 1.

Concertul simfonic va avea loc la ora 19.00, la Sala Thalia, în cadrul stagiunii 2022/2023 „EChO”. Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei, la casa de bilete a Filarmonicii, pe www.iabilet.ro și în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu.

Share