Expoziția „Oameni din Deltă” se deschide pe 19 noiembrie la Piscu

Expoziția „Oameni din Deltă”, un proiect de Dragoș Lumpan, va avea vernisajul la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.00.

expoziția

Delta Dunării este asociată în general cu flora și fauna. Acest lucru este confirmat de o simplă căutare „Delta Dunării” pe Google Images: pe prima pagină apar foarte puțini localnici. Nici textele nu sunt mai darnice cu oamenii din Deltă; de exemplu wikipedia.org folosește peste 1700 de cuvinte pentru a descrie biodiversitatea și sub 100 de cuvinte pentru populația din Deltă.

Pot fi multe explicații: fauna și flora din Deltă sunt, într-adevăr, spectaculoase. În Deltă sunt puțini oameni; densitatea populației este de aproximativ 20 de ori mai mică față de restul României, iar Delta se află în proces de depopulare.

„Șablonul general este: omul din Deltă este pescarul care pescuiește, bea, doarme și cam asta este tot ce poate să facă. În realitate, Delta presupune mult mai multe categorii de oameni…” – acesta este un citat dintr-unul dintre interviurile pe care puteți să le vedeți în această expoziție.

„Oameni din Deltă” observă în fotografie și film locuitorii din Delta Dunării, mediul în care trăiesc, viața lor obișnuită. Expoziția va fi deschisă până pe 31 decembrie 2022 la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu.

Proiectul lui Dragoș Lumpan este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Share