„Promovarea dramaturgiei românești”, proiect de încurajare a lecturii

Asociația Arte dell’Anima implementează proiectul „Promovarea dramaturgiei românești”, realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară, din cadrul Direcției Generale Guvernare Deschisă, Relații Publice și Cooperare.

Promovarea dramaturgiei românești

Proiectul „Promovarea dramaturgiei românești” are ca scop încurajarea apropierii de operele literare clasice românești a elevilor de liceu cu vârste cuprinse între 15-18 ani, aparținând minorităților de etnie turcă din județele Galați și Constanța.

Asociația Arte dell’Anima își propune să atragă tinerii către lectură, prin metode de educație non-formală. Echipa managerială și artistică a Teatrului Arte dell’Anima are o bogată experiență în lucrul cu tinerii și adolescenții datorită proiectelor deja implementate cu tematici educațional-culturale și sociale puternice.

Anul acesta se împlinesc 110 ani de la moartea lui Ion Luca Caragiale și 100 de ani de la naşterea lui Marin Preda. Acești autori, alături de Nichita Stănescu, Mihai Eminescu și Camil Petrescu vor fi prezentați în operele dramatizate selectate pentru tinerii liceeni din Galați și Constanța.

Echipa de actori formată din Andreea Bibiri, Daria Pentelie, Anda Sârbei, Tiberiu Hărșan, Mihai Trăsnea, alături de regizorul spectacolului, Vlad Lință, abia așteaptă să aducă în fața tinerilor personaje din dramaturgia românească. Tinerii liceeni vor avea oportunitatea să fie prezenți la discuții cu echipa artistică, mediate de Nona Rapotan, profesor de limba și literatura română și critic de teatru.

Mai multe informații se găsesc pe www.artedellanima.ro.

Potrivit Eurostat, 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an, deși cititul nu este doar un hobby, ci are multe alte beneficii. Unele cercetări arată că șase minute de lectură pe zi pot reduce nivelul stresului cu până la 68%. În plus, cititul cărților contribuie la sporirea empatiei și îmbunătățirea concentrării, la dezvoltarea vocabularului şi a creativităţii și la creșterea nivelului de cultură generală.

Share