„O călătorie muzicală în Veneția”: concertul extraordinar de Anul Nou

Fundaţia Calea Victoriei vă invită miercuri, 4 ianuarie 2023, de la ora 19.00, la Concertul Extraordinar de Anul Nou – „O călătorie muzicală în Veneția”, eveniment de gală aflat la a IX-a ediţie, care va avea loc la Ateneul Român.

O călătorie muzicală

Concertul „O călătorie muzicală în Veneția” este un prilej minunat să intrăm în noul an cu entuziasm și energie proaspătă, pe acordurile splendide ale muzicii clasice, ascultând arii și duete celebre în interpretarea sopranei Rodica Vică și a baritonului Alexandru Constantin, acompaniați de Symphactory Orchestra, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Publicul prezent la acest concert va fi încântat de compoziţiile lui Vivaldi, Monteverdi, Mozart, Rossini, Verdi și Donizetti, de un univers sonor care ne va purta într-o călătorie nostalgică în mijlocul orașului pe ape, Veneția, celebrând inefabilul vieții și perenitatea artei.

Soprana Rodica Vică este una dintre cele mai apreciate artiste din generația sa, în țară și străinătate. Este câștigătoarea a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul I la Concursul Internaţional de muzică barocă „La Stravaganza” Cluj-Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, Premiul pentru cea mai Bună Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi.

Baritonul Alexandru Constantin este solist la Opera Naţională Română din Iaşi și la Opera Naţională din Bucureşti. De-a lungul carierei sale excepționale a interpretat cu succes rolurile Don Giovanni din opera omonimă de W. A. Mozart, Enrico din „Lucia di Lammermoor” și Belcore din „Elixirul Dragostei” de G. Donizetti, Contele de Luna din „Il Trovatore”, Silvano din Bal Mascat, Germond din „La Traviata” de G. Verdi.

Dirijorul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai carismatici și apreciați dirijori români, atrage în sălile de concerte un public numeros, de toate vârstele, prin două daruri speciale: pasiunea cu care dirijează și talentul extraordinar de povestitor. Este unul dintre principalii promotori ai muzicii clasice și ai muzicii de operă în rândul tinerilor și al publicului larg, autor a două cărți realizate împreună cu Fundația Calea Victoriei: „Pentru ce mergem la Operă?” și „Nouă povești muzicale”.

Ansamblul de tineri muzicieni Symphactory Orchestra abordează repertorii variate, de la baroc la muzica modernă, de la cameral la simfonic și operistic. A participat la festivaluri precum „George Enescu”, „Mozartissimo”, „Simfonii de vara”, „Zilele Europei la Casa Lipatti”, „Bucharest Music Film Festival”. Symphactory Orchestra este partenerul de suflet al Fundației Calea Victoriei care oferă publicului seri memorabile din seria de concerte „I love Classics”, care prezintă mari compozitori, și „Concertul Extraordinar de Anul Nou”.

Bilete pentru concertul „O călătorie muzicală în Veneția” sunt disponibile pe Eventim.ro și Iabilet.ro. Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 10 ani.

Share