CineMAiubit – festivalul studențesc revine cu a 26-a ediție

A 26-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit se va desfășura în perioada 6-10 decembrie, la Cinemateca EFORIE și UNATC din București, dar și online.

CineMAiubit

Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit are loc într-un format hibrid, live la Cinemateca EFORIE, UNATC și online-simultan pe CINEPUB.RO și va aduce în fața publicului și criticilor de film producții studențești din mai multe țări din toată lumea.

În prima zi a festivalului, pe 6 decembrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Eforie va avea loc vernisajul unei expoziții foto și de afiș, iar la ora 19.30, la Cinemateca Eforie și pe cinepub.ro se va desfășura ceremonia de deschidere a celei de-a 26–a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit.

De la ora 20.00, va începe competiția, care va include următoarele filme:

  • „Musqu’café” (Dorel Mărgărit, Laura Stoica, Maria Lupu, Theodora Chirică, Zoe Barthelemy, anim., România, 3 min)
  • „Unfinished Ground” (Jonathan Schaller, fic., Germania, 23 min)
  • „Mon Ami” (Carina Dașoveanu, fic., România, 29 min)
  • „The Dependant Variables” (Lorenzo Tardella, fic., Italia, 16 min)
  • „Open Sky” (Juan David Barragan Delgado, fic., Spania, 13 min)
  • „Eu și sora mea” (Theodor Ioniță, fic., România, 17 min)

De-a lungul timpului, CineMAiubit a premiat nume care ulterior au devenit pilonii de bază ai filmului românesc contemporan: Cristian Mungiu, Călin Peter Netzer, Corneliu
Porumboiu, Adina Pintilie, Ivana Mladenovic, Iulia Rugină, Cătălin Mitulescu, Cristian Nemescu, Tudor Cristian Jurgiu, Dana Bunescu, Marius Panduru, Oleg Mutu și alții.

Porgramul complet al festivalului CineMAiubit poate fi consultat cu un click AICI.

Share