Concert de colinde la Ateneul Român

Corul de Cameră PRELUDIU, dirijor Andrei Stănculescu, va susţine tradiționalul Concert de colinde cu care a încântat publicul în fiecare an la Ateneul Român, duminică, 11 decembrie, ora 19.00.

Concert de colinde

Acest concert de colinde va aduce aerul și atmosfera sărbătorilor, dar și un gând de recunoștință in memoriam Voicu Enăchescu, dirijor fondator și conducătorul corului timp de aproape cinci decenii.

Eveniment cultural de prim rang, acest concert reprezintă un adevărat etalon de autenticitate și excelență pe care Corul de Cameră PRELUDIU l-a creat și susținut de-a lungul anilor, în ceea ce privește acuratețea interpretării colindului românesc.

Publicul va fi ca întotdeauna atras de excepţionala panoramare ale celor mai diverse orientări stilistice privind prelucrarea colindului românesc ascultând bucăți muzicale precum „Vine Crăciunu pe sară” (Nicolae Ursu), „Minune prea mare” (Paul Constantinescu), „După datini colindăm” (Alexandru Pașcanu), „Colinde, colinde” (Felicia Donceanu) sau „Steaua sus răsare” (Dan Buciu).

Sărbătorind anul acesta 50 de ani de existență, Corul de Cameră Preludiu al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” își va reafirma și cu acest prilej continuarea drumului său artistic, în care va reuși într-un mod unic să îmbine tradiţia şi modernitatea.

Biletele pentru concertul de colinde pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12.00 – 19.00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar) sau online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Share