„Phoenix. Har/Jar” va avea premiera la TVR1

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00.

Phoenix. Har/Jar

Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei care avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

„Phoenix. Har/Jar” reunește membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 și punctează în cele 104 minute ale filmului momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent. Aceștia povestesc, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România și cum au reușit s-o facă, dar și viața pe care au dus-o peste hotare înainte și după Revoluția din ’89.

Premiera filmului este dublată de lansarea cărții (cu același titlu), care conține interviuri din perioada 1962-1989, plus inserturi grafice din Arhivele Securității, deținute de CNSAS. Textele prezentate în carte conțin transcrierea integrală a interviurilor realizate de Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca (producătorul filmului) în studiourile TVR și în alte locații din țară și străinătate. La sfârșitul fiecărui interviu din carte sunt inserate coduri QR care, prin scanare, deschid documente video, conținând fragmente inedite neincluse în filmul realizat de Televiziunea Română.

Cartea „Phoenix. Har/Jar” va fi lansată pe 8 decembrie, ora 17.30, la Standul TVR din cadrul Târgului de carte Gaudeamus, în prezența membrilor trupei, a regizorului Cornel Mihalache, a producătorului Claudia Nedelcu Duca și a lui Costel Postolache, directorului Editurii Integral.

Share