Elisabeth Leonskaja concertează cu Filarmonica de Stat Sibiu

Solista concertului simfonic extraordinar din această săptămână la Filarmonica de Stat Sibiu este una dintre cele mai valoroase pianiste ale tuturor timpurilor: Elisabeth Leonskaja, anunță un comunicat al Filarmonicii.

Elisabeth Leonskaja

Lăudată de critica muzicală internațională pentru inteligența sa, pasiunea, exigența și permanenta dorință de autodepășire, Elisabeth Leonskaja este considerată o anti-divă, o artistă desăvârșită, devotată doar muzicii încă de la vârsta de 11 ani, de când a susținut primul său concert.

Revista pariziană „Diapason” o plasează alături de Clara Haskil sau Dinu Lipatti. Modestia sa proverbială este întrecută doar de forța sa creatoare prin care cucerește fiecare scenă. Cu respect și credință, chiar și astăzi, la 77 de ani, Leonskaja slujește muzica în spiritul tradiției marilor muzicieni sovietici precum David Oistrah, Emil Ghilels sau profesorul ei, Sviatoslav Richter, care și-au îndeplinit misiunea culturală în ciuda climatului politic dificil.

La Sibiu, Elisabeth Leonskaja va interpreta Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16, de Edvard Grieg, unul dintre cele mai iubite concerte romantice pentru pian, precum și Concertul pentru pian și orchestră nr. 12 KV. 414, în La major, compus de W.A. Mozart în 1782. În programul serii se mai regăsește uvertura „Hebridele”, de Felix Mendelssohn Bartholdy, o compoziție sonoră care ne va transpune în peisajul fascinant al Scoției.

Concertul va avea loc marți, 13 decembrie 2022, ora 19.00, la Sala Thalia. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul principal Tiberiu Soare.
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii și online pe www.iabilet.ro, la prețul de 120 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Share