Concert Mariza: cântăreața de fado revine în România de 8 martie

Cântăreața de fado Mariza va ajunge din nou în România într-un concert de Ziua Internațională a Femeii, organizat de Mall4Art, la Sala Palatului din Capitală. Concertul din 8 martie 2023 face parte din cadrul turneului mondial al artistei portugheze care marchează 20 de ani de carieră muzicală.

Mariza

În ultimii 20 de ani, Mariza s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, într-una dintre cele mai apreciate şi vândute vedete ale circuitului muzical internațional, fiind supranumită „Zeița muzicii fado”.

Vocea sa distinctivă și stilul aparte au cucerit întreaga lume, Mariza transformând poveștile culturii tradiționale portugheze în adevarate legende muzicale și devenind una dintre cele mai apreciate prezenţe artistice contemporane pe scena internațională de World Music.

Pe 8 martie, în concertul de la Sala Palatului, Mariza va combina într-o manieră inedită poezia muzicii folk din Portugalia, cadențele arabe cu uşoare inflexiuni africane, jazz-ul, sonoritățile gospel, inclusiv blues-ul, în acompaniamentul orchestrei sale, instrumentiști extrem de valoroși la chitară portugheză, chitară clasică, bas acustic, tobe şi elemente de percuţie.

Din repertoriul serii fac parte atât melodiile iubite de public, cât şi piese de pe cel mai recent material discografic, lansat în anul 2021 – „Mariza Canta Amalia”. Albumul încununează 20 de ani de activitate artistică și, în același timp, marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea legendarei artiste Amália Rodrigues.

Biletele pentru concertul Mariza din 8 martie pot fi achiziționate din rețeaua Iabilet.ro, la prețuri speciale, variabile în funcție de categoria de loc, după cum urmează: Cat. 2 – 130 lei, Cat. 1 – 180 lei și VIP – 240 lei.

Share