Ce mai vedem în ianuarie la Celula de Artă?

A doua jumătate a lunii ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă încă două expoziții: „Instantanee estivale” a lui Sebastian Beianu, reprezentant al tinerei generații de pictori brașoveni, la Kulterra Gallery și performance-ul „Unbearable questions” al artistului Alexandru-Ștefan Răduță, a cărui operă deschide discuția despre alienare.

Celula de Artă

Artistul Sebastian Beianu, reprezentant al tinerei generații de pictori brașoveni, care s-a remarcat prin lucrările grandioase și bine concepute, a expus în cadrul Bienalei albastre, ediția anului 2021. El se impune ca un veridic reprezentant al orientării artistice Surréalisme.

Seria de lucrări „Instantanee estivale” are că sursă de inspirație marea, cumulată cu amintirile fugare ale artistului, trecute printr-un filtru cu dominanță rece, evocând plastic legătura spirituală dintre om și natură. Lucrările vor putea fi văzute la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă, nr. 104 – 106) până pe 20 februarie.

Performance-ul „Unbearable questions” face deschiderea proiectului „O lume cu susul în jos”. Această primă etapă a inițiativei adresează întrebări asupra lumii în care trăim. Aceste întrebări constituie, de asemenea, o bază teoretică, sau un punct de plecare. Ele vor fi reluate pe parcursul demersului artistic și, pas cu pas, le vor fi găsite răspunsuri.

Alexandru-Ștefan Răduță este un artist vizual stabilit în București, a cărui operă se învârte în jurul tematicii alienării. Caracteristicile sale stilistice includ personaje antropomorfe, sintetizarea formelor, tensiune compozițională și atmosferă onirică, iar mediile sale de exprimare sunt pictura, colajul, arta digitală, desenul, linogravura. Lucrarea realizată în urma performance-ului va putea fi vizitată la Celula de Artă (B-dul Carol, nr. 53) între 30 ianuarie și 4 februarie.

Celula de Artă susține și promovează artiștii emergenți indiferent de vârstă sau pregătire, iar prin activitatea susținută din ultimii 5 ani a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului. Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

Share