Festivalul Enescu: biletele se pun în vânzare pe 1 februarie

Biletele individuale pentru ediţia 2023 a Festivalului Internaţional George Enescu (27 august – 24 septembrie) se pun în vânzare la 1 februarie, începând cu 12.00, pe www.eventim.ro, anunță un comunicat al organizatorilor.

Festivalul Enescu

Pe 1 februarie, de la ora 12.00, se pun în vânzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu, ediţia 2023, care are loc între 27 august şi 24 septembrie la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Preţul unui bilet variază între 35 și 250 de lei, în funcţie de categorie și eveniment. Biletele pentru seria de concerte educative dedicate copiilor și pentru concertul susținut de ansamblul Musica Ricercata dirijat de Gabriel Bebeșelea din 10 septembrie, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon, vor fi puse în vânzare de către teatru.

Cea de-a 26 ediţie a Festivalului Enescu stă sub semnul generozităţii. Sub sloganul Generozitate prin Muzică, în total, peste 3.500 de artişti invitaţi, 150 de solişti şi 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 ţări şi nu mai puţin de 9 orchestre româneşti sunt prezente în Festival. Va avea loc un adevărat maraton cu câte trei sau patru concerte pe zi.

Printre marile nume ale muzicii clasice care vor fi din nou prezente la festival se numără: dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck, Paavo Järvi, pianistele Martha Argerich şi Yuja Wang, violoncelistul Gautier Capuçon, violoniştii Renaud Capuçon şi Janine Jansen.

Printre artiştii care ajung în premieră la Festivalul Enescu sunt Alexander Krichel, Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich şi Klaus Mäkelä. De asemenea, prestigioase ansambluri vor concerta în premieră: Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music, Manchester Camerata.

Programul complet al ediţiei poate fi consultat pe www.festivalenescu.ro.

Share