Mozart, Bach și Mendelssohn, la Sala Radio pe 1 februarie

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio va avea loc chiar în prima zi a lunii, anunță un comunicat al Radio România. Publicul se va întâlni cu lucrări de MOZART, BACH și MENDELSSOHN – alături de un trio de apreciați muzicieni români: pianistul HORIA MIHAIL, violonistul GABRIEL CROITORU și flautistul ION BOGDAN ȘTEFĂNESCU. Solist al Filarmonicii „George Enescu”, Ion-Bogdan Ștefănescu interpretează pe un instrument „bijuterie”: un flaut de aur de 18k, realizat de compania japoneză Muramatsu.

Mozart

Prezentat de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, concertul de pe 1 februarie, ora 19.00, va fi dirijat de CRISTIAN OROŞANU, fondator al unei orchestre de succes în România: Kamerata Kronstadt, cu o activitate concertistică la Brașov și la diverse festivaluri în țară.

În programul serii de la Sala Radio veți asculta Mozart – „Rondo pentru vioară și orchestră” și „Andante pentru flaut și orchestră”, Bach – „Concertul Brandenburgic nr. 5” și Mendelssohn – „Simfonia nr. 1”, lucrare semnată de celebrul compozitor german la doar 15 ani și a cărei premieră absolută a avut loc la Leipzig, pe 1 februarie 1827, aceeași zi în care va fi interpretată la Sala Radio!

La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferită de violonistul Gabriel Croitoru și de pianistul Horia Mihail pe albumul „Duelul viorilor, Tango – Gabriel Croitoru – vioară, Liviu Prunaru – vioară, Horia Mihail – pian“, apărut la Editura Casa Radio.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Acestea sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro, precum și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Albumul (CD) „Duelul viorilor, Tango – Gabriel Croitoru – vioară, Liviu Prunaru – vioară, Horia Mihail – pian“ se găsește la librăria Editurii Casa Radio și prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Share