„Magic Mike: Ultimul Dans”, final de spectacol

Am fost aseară la avanpremiera comediei „Magic Mike: Ultimul Dans” organizată la Cineplexx Băneasa, care va avea premiera vineri, 10 februarie. Iată ce mi-a plăcut și ce nu!

Magic Mike

„Magic Mike: Ultimul Dans/Magic Mike’s Last Dance”, în regia lui Steven Soderbergh, este al treilea film cu personajul Mike Lane, interpretat de Channing Tatum, după „Magic Mike” (2012) și „Magic Mike XXL” (2015). În filmul din 2023, Mike nu mai este stripper, iar o nereușită în afaceri și criza mondială de după pandemie l-au împins spre a-și lua ce job se nimerește.

Așa ajunge să facă pe barmanul la un eveniment caritabil organizat de o doamnă plină de bani pe nume Maxandra Mendoza (Salma Hayek). Când Max află de la o persoană prezentă la eveniment că Mike obișnuia să danseze într-un fel anume, îl angajează să danseze pentru ea, promițându-i o sumă generoasă. Cum omul nu stă deloc bine cu banii, acceptă să fie cumpărat, numai că înțelegerea se dovedește mai complicată decât credea… și îl poartă într-o aventură din Florida în Londra, pe scena unui teatru faimos, unde să-și dovedească măiestria… în mai multe feluri! 🙂

Acum că v-am lămurit buștean, să le luăm pe rând. Ce mi-a plăcut la „Magic Mike: Ultimul Dans”? Cum personajul principal este stripper, fie el și retras din activitate, știi din start că te duci la un film ușurel, de entertainment, nicidecum nu te aștepți să găsești prin scenariu citate din Kant. Mi-a plăcut ideea unui „ultim dans” pentru Mike, care, asta pot să vă spun clar, e încă în mare formă. Anii trec peste noi toți, dar Channing Tatum își face rolul cu responsabilitate, arătând și comportându-se exact cum te-ai aștepta.

Deși nevoit să accepte un job care îl va ține o lună departe de țara lui, Mike are ocazia ca în Anglia să pună în practică atât cunoștințele lui despre dans și striptease, cât și să își descopere un potențial pe care nu știa că îl are. E un personaj blând, docil aproape, muncitor și gata să facă pe plac. N-are cum să nu-ți fie simpatic!

Cât despre dansul de la început, cu personajul interpretat de Salma… este ceva ce orice bărbat ar trebui să învețe să facă acasă, pentru partenera lui de viață. Atât am avut de spus, vedeți filmul și o să-mi dați dreptate. 🙂 În oglindă, dansul de la final, o să vedeți voi cu cine, este de asemenea spectaculos, scena cu pricina este o operă de artă în ce privește scenografia, mișcările, drama, tot.

Ce nu mi-a plăcut la „Magic Mike: Ultimul Dans”? Pe cât de simpatică îmi este Salma Hayek de obicei, de data aceasta parcă nu s-a potrivit în context. Nu că interacțiunile dintre Maxandra și Mike nu i-au ieșit bine, dimpotrivă, însă postura de femeie de afaceri entuziastă, dar nepricepută, parcă nu prea m-a convins.

În afară de această mică problemă personală a mea cu Salma, în rest, filmul este, cum spuneam, exact ce te aștepți – amuzant, vesel și senzual -, și, în plus, insistă să spulbere prejudecățile, subliniind ideea că nu doar bărbații, ci și femeile au dreptul să se distreze, să se simtă libere și să se descopere pe ele însele din toate punctele de vedere. În același timp, nu uită să ne trateze și cu romantisme, amintindu-ne de puterea iubirii adevărate și de sentimentele unice pe care le ai atunci când însemni totul pentru cineva care înseamnă totul pentru tine.

La avanpremiera de aseară de la Cineplexx Băneasa am avut și noi parte de un scurt spectacol de… dans, pe modelul celor din film. Nu știu dacă dansul se va repeta și la premiera care va avea loc pe 10 februarie. 🙂 „Magic Mike’s Last Dance” este distribuit la noi de Vertical Entertainment.

Share