Teatrul Odeon sărbătorește 30 de ani de RICHARD III

Teatrul Odeon sărbătorește 30 de ani de la premiera unui spectacol antologic – RICHARD III – pe 21 februarie, în Sala Majestic.

RICHARD III

Teatrul Odeon anunță că pe 28 februarie 2023 se împlinesc 30 de ani de la premiera spectacolului RICHARD III de William Shakespeare, regia Mihai Măniuțiu, costume Doina Levintza, decor Constantin Ciubotariu, coregrafia Sergiu Anghel, muzica Marius Popp, cu Marcel Iureş în rol principal. Marți, 21 februarie, de la ora 18.00, sunteți invitați în Sala Majestic pentru a sărbători evenimentul alături de creatorii și interpreții spectacolului.

Cu această ocazie, se va lansa volumul scris de actorul Mugur Arvunescu, „Însoțindu-l pe Richard III”. Evenimentul de lansare va fi însoțit de o sesiune de autografe.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul RICHARD III a fost distins cu Marele premiu al Festivalului Național de Teatru, cu Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Galei Premiilor UNITER, ediția a II-a și a fost nominalizat la următoarele categorii:

  • Mihai Măniuțiu la categoria Cea mai bună regie;
  • Marcel Iureş – Cel mai bun actor;
  • Doina Levintza – Cea mai bună scenografie, pentru costumele spectacolului.

Cariera internaţională în film a lui Marcel Iureș a început după turneul din 1994 cu spectacolul RICHARD III, susţinut în Marea Britanie timp de trei săptămâni, în cadrul Manchester City of Drama, apoi la Festivalul Internațional de la Brighton și Leichester.

Share